26 Aralık 2015 Cumartesi

DDF yoğun nemlendirici göz çevresi kremi



DDF markası cilt bakımında öncü ve kaliteli içerik sunan markalardan.Benim cildimde en sorunlu bölgem bir çoğumuz gibi göz çevresi.Göz çevresindeki cildin yapısı gereği ince ve hassas olması kırışıklıklara ve kurumaya en çok meyilli alanlardan biri olmasına sebep oluyor.Yaşı ve yorgunluğu en çok gösteren bölgelerden olan göz çevresi bakımı için doğru ürün seçimi bence çok önemli.

Benim göz çevrem hassas ve normalden kuruya dönük olduğu için DDF 'nin yoğun nem verme özelliğine sahip olan bu kremini tercih ettim.





İçeriğinde -soya lesitini(cildi besler)

-Cytosine(DNA yapısını güçlendirir)
-Thymidine(Hücrenin DNA yapısını kuvvetlendirir)
-Soya isoflavonları(Kolajen oluşumunu destekleyerek cildi nemlendirir)
-Adenin(Hücrenin DNA yapısını kuvvetlendirir)
-Guanine(Hücrenin DNA yapısını kuvvetlendirir)
-Sodium Almond Seed extract(cildi besler)
-Cone flower(cildi besler)
-Lutein(Antioksidan etkisinin yanı sıra yaşlanma etkilerini azaltır)




Çok güçlü bir içeriğe sahip olan kremin yoğun nem veren bir yapısı var.Bu kremi özellikle seçmemin en büyük etkenlerinden biri de aslında bu nem konusu.Bir çok farklı markanın göz çevresi kremini denedim ve ilk sürdüğümde yoğun nem vermesine rağmen bir kaç saat geçtikten sonra göz çevrem yine aynı kuruluğuna geri dönüyordu.Çantamda krem taşıyıp gün boyu göz kremi tazelemek istemediğimden(makyaj yapılan günlerde zaten imkansız) bana gün boyu nem vercek bir krem arayışına girdim.

İyikide DDF'yi denemişim diyorum çünkü sabah sürüp akşam saatlerine kadar göz çevremi hala nemli hissediyorum.Göz çevresi kreminde araığım en önemli özellik bu olduğu için çok sevdiğim bir krem oldu.
Ama her güzelin bir kusuru vardır misali bu kremde bu yoğun nemlendirme özelliğinden dolayı eğer cilde iyi yedirilmezse göz çevresinde hafif beyazlıklar olarak kalıp rahatsızlık veriyor.
Satış fiyatı 199tl.


















21 Aralık 2015 Pazartesi

Gosh innocent



Gosh'un bb pudrasından sonra en sevdiğim ürünü rujları oldu,renk skalasının genişliği ve yapılarıyla hemen favorilerim arasına giren rujların arasında en sevdiğim renk İnnocent.Ben rujda pespembe duran tonlardan pek hoşlanmazdım ama pembenin bu tonu benim bile beğenimi kazandı.

Oldukça yumuşak yapılı ve yoğun nemlendirme özellikli bir ruj.Dudağa sürüldüğünde üzerinden çok hafif gloss geçilmiş yada önceden sürülmüş gloss hafiflemiş gibi duran bir yapısı var.Yoğun nemlendirme özelliğini çok sevdim,özellikle bu aralar İstanbul'da hava oldukça soğuk ve kuruyken dudakları nemlendirmesi iyi bir avantaj.



İnnocent,pudra pembeyle şeker pembesi karışımı yarı transparan bir ruj.Tek kat sürüldüğünde rengini tam vermeyip lip balm gibi bir hava bırakırken üzerinden bir kat daha geçince renk opaklaşıyor.Oldukça kalıcı olduğunu söyleyebilirim.

Gosh rujları arasında benim favorim olan İnnocent',n bir alt ve bir üst tonları olan renklerde çok güzeldi ama hiçbiri benim için İnnocent'in yerini tutmadı.Bu aralar pembe tonlarında ruj süreceksem elim direkt İnnocent'e gidiyor,hatta sürekli çantamda taşıyorum.


Günlük olarak hafif makyajlarla kullanılan bir renk olduğu gibi koyu renk göz makyajlarıylada uyum sağlıyor.Fiyatını maalesef hatırlamıyorum ama Gratis indirimiyle çok makul bir rakama almıştım.














17 Aralık 2015 Perşembe

Palmers çatlak önleyici masaj kremi



Palmers'ın ürünlerini hem içerik hemde yoğun nemlendirmesi açısından çok beğeniyorum.Bundan önceki yazılarımda yine Palmers'ın yçatlak önleyici yoğun kremi yazısını henüz okumadıysanız tıktık .Palmers ürünlerinin Gratis'te satışının başlamış olması ve birçok ürününün raflarda yerini almasıyla hamile olanlar ve cildinde yoğun şekilde kuruluk problemi yaşayanlar ürünleri denemeye başladı.

Ben Palmers'ı deneyenlerden şimdiye kadar hep çok olumlu yorumlar aldım.Hatta hamileleği boyunca sadece Palmers kullanıp hiç çatlağım olmadı diyenler kadar cildim çok nemsiz bu kremle kendine geldi diyenler de var.Gebelik çatlaklarının %50 si genetikse %50 side bakımlı alakalı diye düşünüyorum.

Her ne kadar annen hamileyken çatladıysa sende çatlayacaksın deselerde cildi nemli ve esnek tutmak oluşan çatlağın ebatınının küçük ve ince kalmasını veya hiç oluşmamasını sağlıyor.Bu yüzden kilo alıp-verme dönemlerinde ve gebelikte vücut bakımı ve kullanılan ürünlerin içeriği çok çok önemli.



Palmers çatlak önleyici yoğun masaj losyonunu Gratis'ten aldım.Oldukça bereketli olan bu şişe her gün bir kez uygulamayla yaklaşık 1.5 ayda bitiyor.Çok yoğun bir yapısı olduğu için ben ürünü masaj losyonu olarak kullanmak yerine bildiğimiz krem gibi cildime sürmeyi tercih ettim.Bu ürünün içeriği Palmers yoğun çatlak önleyici kremden daha zengin.


Yapı  olarak diğer kremden daha hafif ve losyon türü ama içeriğindeki shea yağı,kakao yağı,e vitamini ve doğal yağlar ile daha yoğun bir nemlendirme sağlıyor.Ancak emilme hızı  bu yoğun içerik yüzünden oldukça düşük,bu sebeple gündüz ve dışarı çıkarken kullanımı oldukça zahmetli.Ben akşamları yada sadece evdeyken kullanmayı tercih ettim.Günde bir kez kullanmama rağmen ertesi güne kadar o yoğun nemlendirme ve hafif yağlı his hala cildimdeydi.Bu etkisi kimilerine rahatsız edici gelebilir ama hamileyken çatlak oluşmaması için cildin hiç kuru kalmaması,her daim nemli ve esnek olması çatlak oluşma riskini azaltıyor.Bunu düşünüp yağlı hisle başa çıkabilirsiniz ;)


Losyonu benim gibi yoğun nemlendirme sağlaması amacıyla kullanabileceğiniz gibi masaj losyonu olarakta esas amacına uygun şekilde kullanabilirsiniz.Genel anlamda zaten hamilelerin cildindeki gerginliği ve kuruluğu alıp daha esnek ve nemli bir cilt yüzeyi oluşturmak amacıyla üretilmiş bir krem olduğu için çok yoğun bir nemlendirme etkisi var.Cildi çok kuru olanlarından da severek kullanacağını düşünüyorum,özellikle diz dirsek gibi kurumaya meyilli bölgelerde çok hızlı ve güzel sonuç veriyor.


14 Aralık 2015 Pazartesi

CELLEX-C serum



Eskiden ilgi alanım daha çok makyaja yönelikti,yaş 30 olunca makyajdan çok cilt bakımına önem vermeye başladım.30'lu yaşların başında artık cilde iyi bakmak ve anti aging ürünler kullanmak gerekiyor.Çünkü ilk kırışıklıklar ve cildin sıkılığını kaybetmesi bu yaşlarda başlıyor.

Bu yüzden cilt bakımında kullanacağım ürünleri sıkı bir araştırma sonrası seçip,deneyip cildim olumlu bir cevap veriyorsa kullanıyorum.Cellex-c vitamini serumu ise son bir kaç aydır düzenli kullanıp,cildim tarafından çok sevilen ve etkisini hemen gösteren ürünlerden biri.

Ciltteki matlık,renk eşitsizliği,ince kırışıklıklar ve sıkılığını kaybetmeye başlaması gibi sorunlara yoğun C vitamini takviyesiyle oldukça iyi gelen bir serum.Şuan piyasada bir çok farklı markanın C vitamini serumu var,benim Cellex'i seçme sebebim ise formülünün cilt tarafından en çok emilen c vitamini olduğu kanıtlanmış ve patentli olması.






C vitamini cildin tanımadığı bir madde olduğu için herhangi bir c vitamini serumunu emip absorbe etme oranı oldukça az.Yani herhangi bir c vitamini serumuna oldukça yüksek bir fiyat karşılığı sahip olup sadece %1 etki etme yada faydalanma riski yüksek.Bu yüzden Cellex'in patentli formülüne güvenip tercihimi bu markadan yana yaptım.Kullanmaya başladığım ilk üç gün içerisinde etkisini göstermeye başlayınca doğru bir tercih yaptığımı anladım.

Ben akşamları yatmadan önce temiz cildime sadece 3 damla kullanıp tamamen emilince gece kremimi sürüp yatıyorum.Sabah oldukça aydınlık ve sanki pudra sürmüşüm gibi bir ciltle uyanıyorum.İnce çizgilerin görünümünü yaklaşık 2 hafta içinde azalttı ve cildimde bariz bir sıkılaşma hissediyorum.




Ürünün damlalıklı şişesinden pompayla 3 damla almak tüm yüz ve boyun için yeterli oluyor.Bu arada ürün sadece kadınlar için değil,erkekler de kullanabilir.Bu şişe günde 3 damla kullanarak yaklaşık 3-4 ay arası kullanılıyor hatta daha da fazla.

Piyasa satış fiyatı satış noktasına göre değişiyor,ben eczaneden 370 tl civarı bir fiyata aldım yanında da yarım boy B5 komplex hediyesi vardı.B5 komplex serum da oldukça iyi etki eden çok başarılı bir ürün.İlerleyen günlerde yazısını hazırlayacağım.Sevgiler !

10 Aralık 2015 Perşembe

Estee Lauder new dimension kontür kiti



Makyaj da kontürün önemini bilmeyen yoktur sanırım,yüze doğru uygulandığında şiş suratı bile boyutlandırıp daha ince gösterebilir veya elmacık kemiklerini belirginleştirip daha belirgin hatlara sahip olan bir yüz oluşturabilirsiniz.Hatta daha ileri gidip doğru bir uygulamayla estetik ameliyatlara taş çıkartacak bir değişim yakalayabilirsiniz.Youtube'da herhangi birinin kontür uygulamasıyla Kim kardashian veya başka bir ünlüye benzediği videoları görmüşsünüzdür.

Ben kontürü yüzümü değiştirmek için değil-ki çok radikal bir uygulama olurdu,sadece yüz hatlarımı belirginleştirmek ve birazcıkta geniş olan alnımı daha küçük göstermek için kullanıyorum.

Bu arada Estee Lauder'in makyaj koleksiyonuna kattığı en yeni ürünlerden biri olan shape+sculpt face kit makyaj dünyasına hızlı bir giriş yaptı.Bir çok yerde reklamını ve kullananların olumlu yorumlarını görünce,ne zamandır kontür için doğru bir ürün arayışında olduğumdan Sephora'ya gidip ürünü denedim.

Denemeden önce tek renk seçeneği olduğunu öğrenince ilk başta hayal kırıklığı yaşasamda,renklerin her cilt tonuna uyumlu olduğunu gördüm.Esas önemli olan benim tenimde nasıl duracağıydı ki bendeki duruşuda doğallıktan uzaklaşmadan güzel bir görüntü verince bu kontür kitini almadan çıkamadım.




Oldukça güzel ve kullanışlı bir ambalaja sahip olan bu kitin içinde ürünü rahat uygulayabilmek için kesik uçlu bir sünger ve ürünün kapağının içinde birde aynası var.Süngerle uygulamak ürünü dağıtmak açısından çok yeterli olmasada yanında fırça taşımak istemeyenler için işe yarayan bir yapıda.

Ben ürünü eğer yeterli zamanım varsa fırçayla kullanmayı tercih ediyorum ama zamanım yoksa yada dışardaysam sık sık süngeriyle de uyguluyorum ve hiçte fena durmuyor ama yinede fırçayla yapıldığı zaman en iyi sonucu veriyor.





Aydınlatma için soldaki açık renk,gölge ve kontür için ise sağdaki koyu renk kullanılıyor.Kontür rengini kendi cildim için ilk başta koyu buldum ama ürünü eşit dağıtınca ciltte sırıtmadan son derece doğal bir görüntüyle bitiş verdiğini deneyip görünce aslında benim cildim için uygun olan kontür rengi buymuş dedim! 


Şimdiye kadar açık tenli olduğum için koyu kontür renklerinden uzak durup daha açık tonlarla kontür yapardım ve istediğim sonucu alamazdım.Meğer doğru rengi seçemiyormuşum,uygun tonu yakalayınca ciddi anlamda farkediyor.





Ambalaj'ın içinden birde kontür uygulamasını doğru yapmak için yardımcı olan bir kağıt çıkıyor.Şimdiye kadar hiç kontür yapmamış yada doğru şekilde uygulamayı bilmeyenler için pratiklik sağlayan bir ürün.Gerçi google a bile sorsanız görsellerde milyonlarca kontür örneği bulabilirsiniz ama elinin altında bulunması yeni başlayanlar için ideal.

Ürün'ün yapısı kremsi ve çok kolay dağılıp ciltle uyumlu duran yapıda.Oldukça doğal bir bitişi var ve ürün cilde uygulandıktan sonra tamamen ciltle bütünleşiyor.Bu tarz ürünlerde en korktuğum durum ürünün ciltle uyumlu olmayıp fazladan bir tabaka halinde ciltte kalmasıdır ama Estee Lauder'da bunu yaşamadım.

Yapısı kremsi olduğu için uygulanması son derece basit,kalıcığı ise neredeyse tüm gün! cildiniz çok yağlı değilse sabah uygulayıp akşama aynı şekilde bulmak mümkün, bende böyle oluyor.Ancak yağlı ciltlerde kalıcılık süresi bir mikar azalabilir ama öyle olsa bile yinede uzun bir süre ciltte kalacağını düşünüyorum.




Renklerin tek sıkıntısı kontür rengi olan koyu renk temizlenme aşamasında eğer ayrıca bir makyaj temizleyici kullanmadan sadece yüz yıkama jeli kullanıyorsanız çıkmıyor.Öncesinde makyaj temizleyen misel sulardan kullanılırsa temizliği daha basit oluyor.

Ürünün fiyatı 159tl

Bu arada aynı serinin göz makyajı içinde kontür kiti var,meraklılarının çok seveceğini düşünüyorum.Estee lauder'in sitesine girerek göz atabilirsiniz,sevgiler!