28 Şubat 2016 Pazar

Loreal false lash architect maskara


Aradığım tün özellikleri birarada bulunduran bir rimel hala bulamadığım için yeni rimel ler deneyerek arayışa devam ediyorum.Bu gün Loreal false lash architect bizlerle olacak.False lash architect rimel 'i ilk denememde çok ıslak bulup bir süre kullanmadan bir köşede bıraktım.Rimeller açılıp hava aldıktan sonra beklerken bir miktar kururlar ya hani işte o etkiyi sağlamak istedim.

Bir süre sonra tekrar denedigim de ise hafifçe o ıslaklığı kaybedip daha istenilen kıvama gelmişti. Fırça'nın arkadan öne doğru incelerek uzanan ,ince kıllardan oluşan bir yapısı var
Rimel fircalarinda kil yapısını plastik ürünlere tercih ediyorum çünkü plastik uçlu fircalarin neredeyse tamamı hafiften olsa kirpiklerde yapış yapış bir görüntüye sebep oluyor.



Kıl fırçanın verdiği tek tek ayırma durumu oldukça güzel,herhangi bir yapışma yada kirpiklerde topaklanma yapmadı.Bu özellikleri bakımından çok sevdiğim rimel biraz daha dolgunluk veren yapıda olsaydı benim aradığım dolgunluk-uzatma-yapışmama üçlüsünü tamamlamış ve en sevdiğim rimel olacaktı ama yine birşey eksik kaldı maalesef.
Tabii bu benim için geçerli olan bir durum,eğer kirpikleriniz yeterince dolgunsa sadece uzatma efekti arıyorsanız harika bir seçim olabilir.Tek tek ayırdığı kirpikleri topaklanmadan uzatan bu rimel birçok kişi için biçilmiş kaftan olsada benim için yeterli olmadı.Bu arada deneyip sevdiğiniz,uzatma-dolgunluk-tek tek ayırma vaadlerini yerine getiren rimel olarak ne tavsiye edersiniz?


                                                  

25 Şubat 2016 Perşembe

İnstitut Esthederm Hyaluronic serum



 Hyaluronic asit kullanmaya başlayalı yaklaşık 4 ay oluyor ve cildimdeki değişimi,olumlu etkilerini görünce cilt bakım rutinimin vazgeçilmez parçası oldu.Bundan önce Cellex B5 komplex serum kullanıyordum ve içindeki hyaluronic asitin faydalarını görünce bittikçe alınacaklar listesine eklemiştim.

Cellex bitince almak için eczaneye gittim ama kalmamaıştı.Eczanedeki görevli emilimi daha yüksek bir  hyaluronic asit tavsiye etti. Açıkçası cellex ' ı değiştirmeyi düşünmüyordum, çünkü çok memnundum.Institut esthederm ' de saf hyaluronic olmasi ve eczacinin emilimi daha fazla tavsiyesi ile zaten cellex'i bulamamışken denemeye karar verdim.


Ürün herhangi bir cilt bakim kremiyle karıştırılarak kullanılabileceği gibi kendi başınada uygulanabiliyor.Ben sabah cildimi yıkadıktan sonra göz çevrem dahil olmak üzere sürüp üzerine nenlendiricimi sürüyorum.

Hyaluronic asitin en büyük etkisi cildin su tutma kapasitesini arttırarak cildin daha nemli ve dolgun olmasını sağlıyor.Duzenli kullanımda ciltteki ince kırışıklıklarda gözle görülür azalma oluyor.Kullanmaya başladıktan, yaklaşık iki hafta sonra ciltte gözle görülür bir değişim başlıyor bu yüzden son zamanlarda cilt bakımı ile ilgili tavsiye isteyenlere ısrarla hyaluronic asit içeren serum lar öneriyorum.


Ürünün çok hoş ve su bazlı, losyonumsu bir yapısı var.Cildin yağlı yada kuru olması farketmeksinizin kuru ciltleri nemlendirip yağlı ciltleri ise parlama yapmadan besliyor.Pompalı şişesi sayesinde ürünü ziyan etme gibi bir problem olmuyor.

3-4 kez pompaladığımda aldığım miktar yeterli oluyor.Pompali ambalajlarin ikinci avantajı ise hijyenik olmasi.Ürünü düzenli olarak her sabah kullanıyorum,ince kırışıklıklarda ciddi anlamda çok etkili oldu.Ayrıca cildim daha duru ve renk olarak ton eşitsizliği ortadan kalktı.Açıkçası kullanmaya başladıktan sonra sabahları aynada cildimi çok daha fazla iyi durumda görüyorum.

Hem içeriği hem ambalajı hemde cildimdeki olumlu etkilerini düşünürsek tam not alan institut esthederm hyaluronic serum bence çok başarılı! 

19 Şubat 2016 Cuma

DDF protective göz cevresi kremi



Ddf ' nin göz çevresi bakim ürünlerini çok beğeniyorum. Şimdiye kadar denedigim ve benim cildimde hemen olumlu yanıt veren marka ddf oldu.Daha önce markanın 'yoğun nemlendirici göz çevresi kremi'ni denemiş blog'da yer vermiştim. Bu aylarda güneş artık yavaş yavaş yüzünü göstermeye başlayacak ve cilt bakiminda daha çok güneş korumalı ürünlere yönelmek gerekecek.Gerci güneş korumasını yaz kış ayırt etmeden kullanmak lazım ama yazın ekstra önlemler gerekebilir, özellikle beyaz tenliyseniz.

Bu sebeple göz çevresi bakımımda da ayrıca güneş koruması olan bir ürün arıyordum ve Ddf'de bulmuş olamama ayrıca çok sevindim.Zaten beğendiğim ve cildime olumlu yönde etki eden ürünleri olan bir marka olduğu için hemen alıp denedim.


Geçen sefer Ddf ' nin yoğun nemlendrici göz çevresi kremini çok beğenince içinde güneş koruma faktörü de olan ama yapı ve etki bakimindan birbirine çok yakın protective kremi seçtim. Adından da anlaşıldığı üzere koruyucu özelliği yogun olan bir krem, spf 15 güneş koruması var.Zaten göz çevresinde daha yüksek spf oranları pek tavsiye edilmiyor.

Gunes korumasının yani sıra diğer ddf göz cevresi kreminde olduğu gibi yogun nem verme özelliği varki bu kremle en sevdiğim de bu oldu zaten.Göz çevrem oldukça kuru ve çizgilenmeye müsait.Kremin verdiği yoğun nem göz çevremde neredeyse tüm gün yeterli geliyor.Sabah kremi sürüp akşam hala göz çevremi nemli hissediyorum.Ancak yoğun nemlendiren diğer kremler gibi beyazlık bırakma yada çizgilere dolma ve yağlanma yapmama gibi özellikleri bence bu kremi diğer birçok muadilinden açık ara öne geçiriyor.



Kremi gözaltı torbalanması ve morluklarına karşı savaşma vaadi var ancak gözaltlarim sorunlu olmadığı için doğru bir yorumda bulunamıyorum.Kremin içeriği göz çevresini besleme ,nemlendirme ve güneş koruma konusunda oldukça sağlam.

Duzenli kullanimda göz çevresindeki kırışıklıkları önemli oranda azaltıyor. Ben ürünü eczaneden yaklaşık 170 tl civarına aldım ancak farklı internet sitelerinde ikili kofre halinde 160 tl fiyata bulmakta mümkün.



15 Şubat 2016 Pazartesi

Le Soleil Güneş görmeyen saçlar için özel üretilmiş şampuan

                                           


Şimdiye dek bir çok şampuan kullandım,blogda hepsine yer verdim ama bugün oldukça değişik bir şampuanı mercek altına alıyoruz.Le soleil diğer şampuanlara göre oldukça farklı türde üretilmiş şampuanlardan biri.

Güneş görmeyen saçlar için özel olarak tasarlanmış bu şampuan aslında kapalı hanımlara hatip etsede ben kapalı olmadığım halde çok faydalı bulduğum için Le soleil'i kullanıyorum.Benim gibi başı açık olan ama şampuanın saçlarındaki etkisini gören bir çok blogger arkadaşım ve tavsiye ettiğim kişilerde çok memnun olunca yazmak farz oldu.


                                           


Aslında LeSoleil başörtüsü,şapka,bone kullananların saç derisi hava almadığı ve güneş ışığı görmediği için oluşan sorunları çözmek amacıyla üretilmiş.Hava almayan ve güneş ışığı görmeyen saçlar cansızlaşıp matlaşıyor ve yıpranıyor.
Yıpranan saçta ise kırılmalar çok daha kolay hale geliyor.Tabii tek sorun bu değil saç deri hava almayınca gerçekleşen rutubet ve bakteri oluşumu da kepek,kaşıntı ve saç dökülmesine sebep oluyor.

LeSoleil 5 bitki,5 mineral formülüyle çok etkili bir bakım sunuyor.İçeriğinde biberiye,aloevera,çörek otu,ısırgan otuve bezelye bulunuyor.Mineral olarak ise Çinko,Magnezyum,Bakır,Silis,Demir bulunan şampuan içeriğiyle çok güçlü.

Ben kapalı olmadığım halde saçlarımdaki olumlu etkisini fazlasıyla gözlemliyorum.Bu yüzden dönüşümlü olarak Le Soleil ve saç dökülmesini önleyici başka marka bir şampuanı kullanıyorum.


                                      

Şampuanı ilk denediğimde saç kremi yada maske kullanmaya gerek bırakmayacak şekilde saçlarımı yumuşacık yaptı.
Kullanmaya başladığım ilk haftalardan beri saçlarımda bariz bir parlaklık ve canlılık var.Saçlarımın daha güçlü olduğunu hissediyorum çünkü daha az kırılmaya başladılar.Saç dökülmesini önleme konusunda objektif bir yorumda bulunamıyorum çünkü dediğim gibi hem le Soleil hem dökülme karşıtı iki ürünü dönüşümlü kullanıyorum.Son zamanlarda saç bakım ürünü olarak en beğendiğim ilk üç ürün arasında LeSoleil,deneyenler varsa yorumlarını bekliyorum :)

6 Şubat 2016 Cumartesi

Yves rocher rose hale

                                             

Yves rocher'ın rujlarını çok beğeniyorum,gerek yapıları gerek kalıcılıkları ve renk skalasındaki çeşitlilik sayesinde her zaman favorilerimden oluyor.Rose hale ise son zamanlarda en sevdiğim ve sık sık kullandığım renklerin başında geliyor.

Ben nude tonlarını,nude tonlarına yakın renkleri çok seviyorum.Genelde her tonda göz makyajıyla uyum yakalayan bu renkler bence makyaj çantasında mutlaka bulunması gereken joker ürünlerden.
Benimde yaklaşık 10 farklı nude tonda rujum vardır sanıyorum.Benimkisi biraz abartı ama bence herkesin makyaj çantasında bir kaç farklı tonda nude ruj olmalı diye düşünüyorum.


                                             


Rose hale içinde çok hafif kiremit rengi olan kahve alttonlu bir nude,yani nude tonun bir parça renklendirilmiş halide diyebiliriz.Yumuşacık,kaygan yapısıyla sürülmesi çok kolay ve keyifli.Dudaklarımda kuruluk ve pullanma varken kullanmış olmama rağmen pul pul durmayıp dudaklarımı yumuşattı bile diyebilirim.

İçindeki nemlendirici yapısı sayesinde dudaklarda kuruluk varkende kullanıp hafiften tedavi bile ediyor.Bu yüzden dudakların en çok kuruduğu kış aylarında kullanıldığında bile güzel sonuç almak mümkün.

                                          

Kalıcılığı orta ve üzeri boyutta,bence bir ruj için yeterli bir süre zaten gün boyu dudakta kalan ruj pek görmedim.Malum birşeyler yiyip içildiği için ruj kenarlardan mutlaka silinmeye başlıyor.Hafif klasik eski rujları anımsatan bir kokusu var ,bana rahatsız edici gelmedi.

Alttaki fotoğrafta rujun benim dudağımda nasıl göründüğünü görebilirsiniz.Benim dudağım oldukça koyu tonlu olduğundan nude rujlar yarı şefaf yapıdaysa opak bir renk oluşmuyor ancak rose hale tek sürülmede bile opaklığı yakalayan yoğun pigmentli bir yapıda.
Sizin sevdiğiniz nude renkler neler?


                                          

3 Şubat 2016 Çarşamba

Maybelline the falsies push up drama maskara

                                       

Bir türlü bitmek bilmeyen rimel arayışım yüzünden piyasaya yeni sürülen birçok ürünü deniyorum.Son aylarda reklamlarda da sık sık görmeye başladığımız Maybelline the falsies push up drama maskarayı çok merak edip,elimde bir çok maskara olmasına rağmen aldım.

Birçok blogger arkadaşımın övgüyle bahsettiği,bazılarının ise pek beğenmediği bu maskarayı acaba ben nasıl bulacaktım?


                                      

Öncelikle her kozmetik üründe olduğu gibi maskarada da birinin beğendiğini başka bir kişi beğeneyebiliyor.Bunun sebebide benim bir maskradan beklentim farklıyken diğerininki çok farklı olması bence.
Benim bir maskradan beklentim;oldukça cılız ve kısa olan kirpiklerime uzunluk ve hacim vermesi yani çift etkili bir maskara arıyorum ama baştan söyliyeyim henüz bulmuş değilim.

Maybelline the falsies push up drama  kirpikleri sank kirpik kıvırıcı kullanmış gibe kaldırıp-kıvırıp içindeki wax'la bu kıvrıklığı sabitleme ve uzunluk verme vaadinde bulunuyor.


                            


Kirpikleri bir miktar kıvırıp kaldırdığı doğru ancak,öyle kirpik kıvırıcı kullanmış gibi bir etkisi olmuyor.Kirpiklerin illede kıvrık olmasını isteyenler uygulamadan önce kirpik kıvırıcı kullanmalı.İçindeki wax maalesef hiç olmamış,kirpiklerimi birbirine yapıştırmaktan başka bir işe yaramadı.Maskarayı sürdükten sonra kirpiklerimin yapışan kısımlarını açmaya uğraştım desem yalan olmaz.Fotoğraflarda kirpiklerimin ayrıştırılıp-uğraşıp düzeltilmiş halini görüyorsunuz.


                                                

Dolgunluk verme gibi bir vaadi zaten yoktu ve vermedide,kirpikleri uzatma konusuna gelirsek çok etkili bir uzatma yapmadı.Ortalama bir performans sergiledi.ilk denemede fena değil diye düşündüğüm bir maskara oldu ancak bir daha alacağımı zannetmiyorum.

Tabii bu benim bir maskaradan beklediklerimi karşılamadığı için böyle ancak,kirpikleri hali hazırda dolgun ve ortalamanın üzerinde uzunluğa sahip olan sadece daha kıvrık olsun birazda kirpiklerimi belirginleştirsin diyenler için son derece iyi bir maskara.Siz hayatınızın maskarasını buldunuzmu?

1 Şubat 2016 Pazartesi

bademlebuduk baby shower ,bade able oluyor:)

                                                         


Geçtiğimiz hafta sonu sevgili bademlebuduk Elif'in baby shower'ı vardı.Berke bebeği kucağına almasına haftalar kala Qubbe İstanbul'da gerçekleştirilen davetle bizleri ağırladı.Naz events'in her detayıyla çok şık bir ortam hazırladığı davette mor tonları hakimdi.Elif ve bade'de bu ortama uyum sağlayan mor tütülerini giyip bizleri karşıladılar.Anne kız o kadar tatlıydılarki:) 



                                                       

 Tatlımo'dan nefis ve görsel bir şölen halinde sunulan pasta ise harikaydı.Açıkçası pastanın güzelliğini bozmamak adına pastadan değil ama açık büfe masasındaki tatlımo çubuklarından gidip gelip birer tane alıp yedim.
Organizasyondaki bu güzel kareleri ise umudun karesi sevgili Mehtap fotoğrafladı.


                                                      

Sevgili Elif'in çok uğraşıp emek verdiği bu güzel günde yanında olduğum için çok mutlu oldum,Berke'yi sağlıkla kucağına alır inşallah :)

                            

Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan prima,nestle,tatlımo,topicrem,babycorner,hipp,danone,unibaby,dugunçiçeği,3m,mustela,koroplast ve lav'a teşekürler.