28 Nisan 2016 Perşembe

Organix biotin&collagen şampuan



Herkese merhaba!Bugün blog'da Organix ' in saçların daha hızlı uzamasına yardım ederken besleyip,dolgunlaştıran biotin&collagen şampuan'ı bizlerle olacak.

Organix ürünlerini gerek temiz içerikli olmaları gerekse saçlarıma olan güzel etkileriyle çok seviyorum.





Biotin&collagen serisi içindeki biotin 'le saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlıyor.Collagen ise yıpranmış saç tellerini onarıp daha güzel ve dolgun görünümü  sağlıyor.

Üründe sülfat olmadığı için brezilya fönü yaptırmış olanlarında rahatlıkla kullanabileceği bu şampuan diğer saç uzatma vaadinde bulunan şampuanlar gibi saçları sertleştirmiyor.Saçımı durulanma aşamasında bile hissettiğim farkedilir  bir yumuşaklık oluyor.

Daha öncede aynı ürünü kullanıp çok memnun kalmıştım bu yüzden ihtiyaç duyduğumda hiç tereddütsüz Organix alırım.Saçları hızlı uzatma konusuna gelirsek bu vaadi gerçekten de doğru. Saçım normalde  ayda 3cm uzuyorsa bu şampuanı kullandığım dönem belki 5cm uzuyordur tabii bunlar tahmini rakamlar ama kullanmaya başlayınca zaten normalden hızlı bir uzama olduğunu bariz farkediyorsunuz.





Ben şampuanı aynı serinin bakım yağıyla birlikte aldım .Ürünleri seri halinde kullanınca çok daha etkili oluyor.Bakım yağı ise saçlarımı ciddi anlamda yumuşatıp bildiğin fönlüymüş gibi görünmesini sağlıyor.Dolgunlaştırma etkisi ise oldukca yüksek.Saça ağırlık vermiyor bu açıdan da çok güzel.
Buldumalayım.com dan şampuanı 42 tl,bakım yağını 43 tl civarına aldım. Gratis teki indirim dönemlerinde genelde bu seri en çabuk tükenenlerden olduğu için son indirimlerde hiç denk gelmedim bu yüzden kozmetik alışverişim sırasında aldım.Siz organix ürünlerini denedinizmi?

24 Nisan 2016 Pazar

Botox ve gözaltı dolgusu deneyimim




Herkese merhaba !Geçtiğimiz hafta yukardaki fotoğrafı instagramda paylaşıp ''acaba ne yaptırdım ?'' diye sormuştum  (instagram kullanıcı adım:kozmetikperisi) gelen yorumlarda dudak dolgusundan,kepçe kulak ameliyatına kadar herşey vardı :)) o gün ne yaptırdığımı yazmak için bir hafta kadar geçmesini bekledim ki dolgu ve botox iyice otursun diye.






En son iki yıl kadar önce botox ve dolgu yaptırmıştım sonrasında hamilelik -doğum - emzirme derken mecburi bir ara vermek durumunda kaldım. Bu arada emziren ve hamile olan annelerin bu tarz işlemleri yaptırmak için emzirmeyi sonlandırmış olması gerekiyor çünkü henüz botox ve dolgu maddesinin süte karışıp karışmadığı araştırılmamış.




Bende emzirme sürecini bitirince yaptırdım zaten. Doğumdan sonra uykusuzluk ve yorgunluk hat safhada olduğundan gözaltlarım da çukurlar oluşmuştu ve bu görüntü beni çok yorgun gösteriyordu.Iyi uyumama, dinlenmeme rağmen o çukurlar yüzünden hep yorgun bir ifadem vardı. Yaşla ve genetik faktörlerle birlikte göz çevresi ve kaş arası bölgemde çizgilenme çok fazlaydı.Özellikle  güldüğümde göz çevremdeki çizgiler beni rahatsız ediyordu.






Birçok arkadaşımın hem estetik ameliyat hem dolgu ve botox işlemleri için çok memnun kaldığı Seyfi Akbay 'dan randevu aldım.Öncelikle nerelere botox ve dolgu yapılacağını tespit etmek için yüzümü kalemle çizdi, sonrasında işlem sırasında acı hissetmemem için uyuşturucu krem sürüp 20dk etki göstermesini bekledik.Uyuşturucu krem etkisini gösterince tekrar muayene odasına geçip işleme başladık.
İlk önce kaş arası ve göz çevresi bölgemde botox yaptıldı ve  hiçbir acı hissetmedim.






Sonrasinda ise gözaltıma dolgu yapmaya başladı.Gözaltımda ödem -şişlik ve morluk olmaması için gözaltımın biraz daha aşagısından kanülle girdi ve dolguyu yaptı. Yine hiçbir acı hissi yoktu.Bu arada son günlerde botox ve dolgu deyince hepimizin aklıma Duygu ozaslanin videosu geliyor işlemi yaptırmak isteyen ama aklında soru işareti olanlar videosunu izleyip aslında çok basit bir işlem olduğunu görebilirler. 

Yaklaşık 15-20 dk lik bir sürede tüm işlemler bitti ve 10 gün sonra kontrol randevumu alıp çıktım. Bu arada botox yapıldığı anda kırışıklıkları açıp düzeltmiyor bir hafta içinde yavaş yavaş etki ediyor ,ortalama 4 gün sonra kırışıklıkların açıldığını görüyorsunuz. Dolgu da ise hemen yapıldığı gibi dolan bölgeyi görüyorsunuz. Şimdi işlemden önce ve sonra çektiğim fotoğraflara bakalım. 






Yukarıdaki fotoğrafta solda gözaltlarımdaki boşluğun sağdaki fotoğrafta nasıl dolduğunu görebilirsiniz. Ben yapılan işlemi çok begendim ve sabah kalkıp aynaya baktığımda çökmüş gözaltlarım'la karşılaşmıyorum ve daha dinlenmiş görünüyorum.







Üstteki fotoğrafta ise güldüğümde oluşan gözçevresi kırışıklıklarım artık yavaş yavaş yanağıma doğru inmeye başlamıştı ve bu görüntüden hiç hoşlanmıyordum botox yaklaşık  3-4 gün kadar sonra etkisini gösterdi ama fotoğraflamak için 1 hafta geçmesini bekledim ki tam etkisini net görelim.






Kaş arasında ise artık çok belirgin hale gelmeye başlamış kırışıklıklarım vardı bunlar içinde botox çok etkili oldu.Bu arada botox ileri yaşlarda yapıldığında kırışıklıkları tam olarak açamıyor, çünkü kırışıklıklar çok yerleşmiş ve derinleşmiş oluyor.Bu yüzden 30'lu yaşlarda başlanması en iyisi .İleri zamanlarda yapılacağında kışıklık çok derinse öncesinde derin dolgu uygulanması ve kırışıklığın içinin doldurulması gerekebilir.
Ben yaptırdığım tüm bu işlemlerden çok memnun kaldım,sizce nasıl olmus?












23 Nisan 2016 Cumartesi

Nashi argan yağlı anti aging krem




Herkese merhaba! Argan yağlı saç bakım ürünleri deyince birçoğumuzun aklına Nashi geliyor,saç bakımında çok güzel ürünleri olan ve neredeyse deneyen  herkesin çok memnun kaldığı marka ' nın cilt bakım kremine kozmetik alışverişim sırasında tesadüfen rastladım. Hatta bu üründe saç bakımıyla alakalı birşeymi acaba diye tekrar kontrol ettim ve evet bu bir cilt bakım kremiydi.Açıkkçası Nashi nin saç ürünlerini çok beğendiğim için kremini de denemek istedim ve sepete attım.






Anti aging özellikli nemlendirici krem öncelikle tüm nashi ürünleri gibi harika kokuyor.Bu kokunun parfümünü yapsalar kesinlikle alırım.
Kremin nemlendirmesi normal seviyede,cildi kuru olanlar için çok yeterli olmayacağını düşünüyorum.Cildi normal ve karma olanlar icin ise nemlendirmesi yeterli gelir.

Su bazlı ve çok hafif yapıda olan krem günlük bir nemlendirici olarak kullanılabilir.Anti aging özelliği bakımından şuan için çok bir etkisini göremedim ama bunun için daha uzun süreli kullanım gerekiyor diye düşünüyorum .




İçeriğindeki argan yağının cilde faydaları sonsuz.Argan yağı hem saçta hem ciltte mucizeler yaratan bir ürün.Eşim Fas'a gittiğinde bana argan yağı getir demiştim ordan beni arayıp bakim için argan bulamadım ama yemeklik argan var aliyimmi demisti:))) sonunda buldu tabii ama bir aya kalmadan şişeyi bitirdim malum arap yağı bol bulunca :))
Elimde orjinal argan yağı olmayınca böyle güvenilir markaların argan yağlı ürünlerini kullanıyorum ve çok faydalı oluyorÜrünün fiyati 105 tl.

20 Nisan 2016 Çarşamba

Rimmel London Kate moss kontür paleti



Herkese merhaba Rimel London'ın Kate Moss tasarımı makyaj ürünlerini,özellikleri renk seçimlerini çok beğeniyorum . Geçtiğimiz haftalarda Watsons ' ın Rimmellondon standında yine Kate Moss imzası taşıyan kontür paleti çıktığında vakit kaybetmeden görmek ve denemek istedim.

Paletle ilgili olumlu ve olumsuz yorum belirten iki ayrı grup var baştan söylemek gerekirse ben paleti beğenenler grubundayım.



Paletin iki ayrı çeşidi var.Ilki pembe allıklı olan ,ikincisi ise şeftali tonlu allığı olan.Ben şeftali tonlu allığın rengini beğendiğim için onu almayı tercih ettim.Bendeki 002 coral flow rengi.

Paletile ilgili'' pigmentasyonu çok az renk vermiyor ''tarzında okuduğum yorumlarla açıkçası ilk denememde biraz temkinli yaklaşmış olsamda öyle olmadığını bizzat deneyerek gördüm.

Paletin ilk rengi

 -AYDINLATICI olarak tasarlanmış.Icinde hafif ışıltılar barındıran bu aydınlatıcı verdiği aydınlık görünüm ve minik ışıltılarıyla çok hoş görünüyor.
Pigmentasyon'u yüksek,kalıcılığı ortanın üzerinde.



İkinci renk ise
 -KONTÜR yapmak için tasarlanmış olan kahve tonlu renk.Çok fazla tozutmayan orta kararda bir koyuluk sağlayan bu kontür rengini çok beğendim benim gibi açık ten renginde olanlar kontür ürünlerinin tonlarını genelde koyu bulurlar ama bu renk bana cuk oturdu diyebilirim.

kalıcılığı ortanın üzerinde ve pigmentasyonu yüksek.






Paletin son rengi ise 
-ALLIK olan şeftali rengi.Pembe renkli allığı olan palet de çok güzel olmasına rağmen elimde pembe tonlu fazlaca allık bulunduğu için şeftali rengini seçtim.Paletin genel açıdan bir değerlendirmesini yaparsam fazla tozutmuyor,her toz yapıdaki ürün ne kadar tozutuyorsa o kadar diyeyim daha fazlası değil.

Renklerin kalıcılık oranı ortanın üzerinde hatta fazla sıcak olmayan ve terlemediğim bir günde tüm gün boyunca kalıyor.






Elimin üzerine her renkten parmağımla bir kere dokunup sürdüm ve fotograftaki renkleri gördüğünüz gibi verdi.Pigmentasyon'unun gayet yeterli olduğunu bu fotoğraftan bile anlayabiliriz.

Bana göre pigmentasyon'unu az bulanlar buğday yada esmer tenli olanlar diye düşünüyorum.Renkler açık tenlilerde son derece belirginken aynı tonlar esmerlerde fazla görünmeyebiliyor.Genel olarak çok beğendiğim ve pratik bulduğum bir palet oldu.

Şu sıralar Estee lauder kontür paletim sayesinde kenara atılmış durumda çünkü krem yapıdaki kontür ürünlerinden ziyade toz halinde olanların uygulanması dağıtmak açısından çok daha kolay oluyor.Fiyat olarakta 17.90 gibi çok uygun bir rakamla satılıyor olması ayrıca cazip .Siz bu paleti denedinizmi?

15 Nisan 2016 Cuma

Kiko water eyeshadow




Herkese merhaba! :) Yurtdışından kiko ürünlerini sipariş ettiğimde alime geçince merakla,hevesle ilk denemek istediğim ürün ıslak kullanılabilen bu far olmuştu.Hem ıslak hem kuru halde kullanılan bu far'ın oldukça pigmentli bir yapısı var.Üründen çok az miktarda almak tüm gözkapağını renklendirmek için yetiyor.Ben ilk başta kuru halde kullanmayı tercih ettim.Gözlerde içindeki bakır pırıltılarla çok hoş bir görüntü yakalıyor.



Ürün kalıcılık açısından çok iyi,neredeyse sabah sürüldüğünde akşama kadar  aynı şekilde duruyor.Bende herhangi bir akma,bulaşma yapmadı.Tabii bunun cilt yapısıylada mutlaka alakası vardır diye düşünüyorum.Cildi ve gözkapakları yağlı yada yağlanmaya müsait durumda olanlarda özellikle ıslak kullanımında belki kalıcılık süresi daha kısa olabilir ve gün içinde bulaşma yapabilir.





Far'ı ıslak kullanmak için far fırçamı ıslatıp suyunu sıktım ve far'ın bir tarafında fırçamı karıştırıp ürünü fırçaya aldım.Açıkçası ıslak kullanınca şimdiye kadar hep böyle kullansam daha iyiymiş diye düşündüm.Islak kullanımında sanki far bazı varmış gibi renk daha parlak ve canlı oluyor.İçindeki bakır pırıltılar tamamen ortaya çıkıp daha belirgin ve parlak bir görüntü veriyorlar.

Tabii daha doğal bir makyaj istenildiği zaman kuru kullanımı daha iyi olur ama belirgin ve ışıltı bir göz makyajı istenildiğinde bence kesinlikle ıslak kullanılmalı.

Alttaki fotoğrafta bileğimin iç kısmında üstte kuru kullanılmış hali,altta ıslak kullanılmış halini görebilirsiniz.Satış fiyatı Kiko mağazalarında 35.90 TL.




8 Nisan 2016 Cuma

Loreal Telescopıc maskara




Herkese merhaba! :) İstediğim gibi bir maskara bulamadığımdan dolayı piyasadaki tüm maskaraları mercek altına aldım.Bundan önce denediğim yine Loreal'in false lash architect'i uzunluk açısından fena değildi ama dolgunluk açısından sınıfta kalmıştı.Kirpikleri yapıştırmaması en büyük artısıydı ama benim gibi zaten cılız kirpikleri olanlar için bu sönük görüntü çok bir anlam ifade etmiyordu.

Bu sefer yine Loreal'in Telekopic maskarasını denedim.Teleskopic maskara adından da anlaşılacağı üzere kirpiklere vereceği uzunluk konusunda oldukça iddialı bir maskara.


İlk denediğimde yeni açılmış tüm maskaralar gibi oldukça yapışkan bir yapısı vardı,her zaman yaptığım gibi bir hafta boyunca açıp-kapayarak havalandırdım ve bir miktar kuruttum.Bu şekilde maskaralar daha iyi sonuç veriyor bence.






Maskaranın plastik uçlu incecik bir fırçası var.Ben kıl yapılı fırçaları daha kullanışlı bulduğum için ilk başta hayal kırıklığına uğradım ama denedikten sonra önyargılı olmamak gerektiğini bir kez daha anladım.Alttaki fotoğrafta kirpiklerimin doğal halini ve sonrasında Teleskopic maskara uygulanmış halini göreceksiniz.İki fotoğraf arasında,kirpiklerimin uzunluğu konusunda bariz bir fark var.Bu sebeple maskaranın verdiği uzunluk konusunda çok birşey söylememe gerek yok,zaten başarısı fotoğraflarda açıkça görülüyor.

Dolgunluk konusunda False lash architect'ten bir tık daha iyi.Hafif bir kirpikleri yapıştırma durumu var,onuda fırçasıyla iyice kirpikleri tarayarak uyguladığımda daha az yapıştırdığını farkettim.

Gün boyunca kirpiklerimde kaldı,kuruyup dökülme yada akma yapmadı.

Genel olarak değerlendirecek olursak son zamanlarda kullandığım en iyi maskaralardan biri diyebilirim.Hatta daha iyisini bulana kadar bittikçe alırım diyeceğim nadir maskaralardan biri.




5 Nisan 2016 Salı

Kiko kalem far




Merhabalar! :) bugün blog'da Kiko'nun yabancı makyaj blogger'ları tarafından çok sevilen ürünü long lasting kalem far'ı bizlerle olacak.İstanbul Capacity'de açılan Kiko mağazası duyduğuma göre açılış günü talan edilmiş,hatta giden çoğu kişi mağaza gün boyu kalabalık olduğu için rahar rahat ürünleri inceleyemedik diyorlar.Birçoğumuz hevesle Türkiye'ye gelmesini bekliyorduk,geldi ama şubeleri fazla olsa sanki daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Belki ilerleyen günlerde hem İstanbul'da hemde diğer şehirlerde yeni şubeler açarlarda herkes rahatça ulaşabilir.

Kalem far'ın 8 saat kalıcılık iddiası var ,hemde bulaşmadan-akmadan kalacağını söylüyor.Ben denediğim ilk gün bu iddiasını tam olarak yerine getirdiğini görünce açıkçası çok şaşırdım çünkü bu tarz kremsi yapıdaki farlar öyle yada böyle bir süre sonra hafifçe de olsa akıyor.Ancak Kiko long lasting kalem far tüm gün gözkapağımda kalıcılığını akmadan korudu.






Bendeki rengi 07 numaralı altın-bakır karışımı olan bu renk hem gündüz hem gece makyajlarına uyum sağlayan bir tonda.Ancak esmerlerde çok belirgin durmayacağını sadece parıltısının görüleceğini düşündüğüm için daha açık ten renginde olanlara yakışacaktır diye düşünüyorum.

Yapısı Maybelline colour tattoo'lardan bir tık daha kuru ve sert.Sürülmesi oldukça rahat,kalem formunda olduğu için çok dağıtmadan uygulanabiliyor.

Makyajımı temizlerken pamukla sildiğimde ürün hiç dağılmadan parçalar halinde çıktı.Temizlerken bile dağılmadan bozulmadan duran oldukça sabit bir yapısı var.Benim çok beğendiğim ve kullanışlı bulduğum bu kalem farlar Kiko'da 29.90 TL fiyatla satılıyor.





3 Nisan 2016 Pazar

Catrice all round kapatıcı paleti



Geçtiğimiz hafta Rossman alışverişimde aldığım Catrice paleti çok merak ediyordum Birçok kişinin çok beğendiği bir o kadarının da memnun kalmadığı bu kapatıcı palet ne zamandır aklımdaydı,hazır yolum Rossman'a düşünce sepetime ekledim. Aldığım gün itibariyle denemeye başladım.Palette 4 farklı tonda kapatıcı var,her rengin görevi farklı türde problemli bölgeleri kapatmak.

Bej rengi;ton eşitsizliklerini,renk farklılıklarını

pembe rengi;siyah halkaları

yeşil rengi;kızarıklıkları kapatıyor.Kahveye yakın ton'la ise kontür yapılabilir.

Ben denemeye sağ baştaki açık bej'den başladım.Göz altlarını aydınlatmak için kullandığım bu renk oldukça güzel aydınlatıcı bir etki yaptı.Gözaltlarım çok sorunlu olmadığı için kapatmaktan çok aydınlatmaya ihtiyacım vardı ve bu görevini başarıyla yerine getirdi.Ürünün yapı olarak kalın bir dokusu var.Bu yüzden eğer ürünü fazla miktarda uygularsam kötü durabileceğini hissettim ve az az kullandım.Bu şekilde kullanınca güzel sonuç veriyor ama her kapatıcıda olduğu gibi çizgilere dolması beni biraz rahatsız etti.Yapı olarakta kalın dokulu olunca çizgileri iyice belli ediyor.Kalıcılığı oldukça iyi neredeyse tüm gün yüzümdeydi ve akmadı.

Siyah halka olmadığı için pembe kullanmadım.

Benim bu paleti esas merak etme sebebim yeşil renkteki kapatıcıydı.Yüzümde belli bölgelerde kızarıklıklar var ve bunlara yeşil kapatıcıyı uyguladım.Sonuç maalesef hiç istediğim gibi olmadı.Üstelik ürünü fazla fazla sürüp öylede denememe rağmen kızarıklıklar hala belirgindi.Üzerinden bir kat pudra geçip birde öyle baktım ''eh işte''denebilecek cinsten bir sonuç çıktı.

Paletteki kahve rengini kontür amaçlı kullandım ve sonuç gayet başarılıydı.Kremsi ve yumuşak yapısıyla kontür yapmak ve fırçayla dağıtmak çok basit oldu. 




Paleti genel olarak değerlendirirsem kapatıcı etkisi bence oldukça düşük seviyelerde.Bu palette benim kullanacağım ve işe yarıyor dediğim iki renk sağ baştaki bej ve ortadaki kahve.Diğer renkler açıkçası olmasada olurmuş.Yağlı ve yoğun yapıda olduğu için yağlı ciltlerde kusma yapabilir diye düşünüyorum.Benim cildim normal'den karmaya dönük bu aralar o yüzden sorun çıkarmadı.Sonuç itibariyle kapatıcı görevi görmedikten sonra olsalarda olur olmasalarda.Fiyat olarak 10 küsur civarı olan bu palet'i maalesef beğenmedim.

1 Nisan 2016 Cuma

Kiko 3D instant volume gloss




Kiko'nun Türkiye'ye gelmesiyle birlikte birçok blog'da gerekse instagram'da Kiko alışverişlerini görmeye başladık.Bu arada hazır instagram demişken beni instagram'dan takip etmek isteyenler için kullanıcı adım:kozmetik perisi.Açıkçası alışverişleri görünce diğer ürünlere de merakım artıyor.Henüz yurtdışından getirttiğim Kiko ürünlerini denemeyi bitirmediğim için açılan mağazayı ziyaret etmedim.

Bugün blog'da Kiko'nun 3D İnstant volume serisinden nefis bir pembe renkli gloss bizlerle olacak.







Şu sıralar pembe ve tonlarına bayılıyorum ve sık sık makyajımda kullanıyorum ama bu gloss'un tonu o kadar hoşuma gitti ki elimden düşürmez oldum.Gloss dudakları daha dolgun gösteren bir yapıda.Sürdükten sonra bariz derecede bu dolgunluk farkediliyor.Boyut olarak oldukça büyük-uzun ve evladiyelik diyeceğim cinsten.Her gün kullanılsa bile uzun süre gider diye düşünüyorum.

Klasik sünger uçlu yapıda ve sürülmesi oldukça basit, herhangi bir sorun çıkarmıyor.Yarı şeffaf ve dudakları alttan hafifçe belli ediyor,bu açıdan da hoşuma gitti çünkü badana gibi duran gloss'lardan pek hoşlanmıyorum.

Kalıcılık yönünden bakacak olursak herhangi bir gloss dudaklarınızda ne kadar duruyorsa onun kadar diyebilirim.Zaten gloss'lardan kalıcılık anlamında ruj kadar ciddi bir performans beklemek hata olur.Sık sık tazeleme ihtiyacı duyuluyor bu sebeple ama bence çok büyük bir sorun değil.






Gloss'u ilk denediğimde dudaklarımda pullanma ve çatlaklar vardı,sürdükten sonra ise bu pullanma büyük oranda azaldı.
Bence bu gloss dudaklara çok iyi bir nem veriyor,sanki lip balm kullanmışım gibi oldu.Çok sevdiğim ve bu aralar sık sık kullandığım bir gloss,siz 3D instant volume gloss'ları denedinizmi?