28 Ağustos 2014 Perşembe

Nina ricci-ricci ricci


Parfüm tercihi yaparken,çiçeksi kokular genelde beni pek çekmez.Özellikle yaz aylarında çiçek kokuları bana ağır ve baygın gelir bu yüzden de parfüm seçeceğim zaman çiçeksi kokulardan hep uzak dururum.Hani bir kıyafeti askıda görmekle üzerinizde görmek çok farklıdır ya hani,askıda başka üzerinizde başka durur çünkü . Parfüm tercihide böyle aslında,şişesindeki koku ilk başta hoşunuza gitmesede teninizde çok başka bir hal alabiliyor.Nina ricci-ricci ricci parfüm de benim hiç tercih etmediğim ve bu kadar fazla çiçek kokusu bana hiç gitmez diye düşündüğüm bir kokuydu taaki hediye edilene kadar.Parfüm bana hediye olarak geldi,ilk başta bu benlik bir koku değil diye düşündüm açıkçası.Her insanın karakterine,giyim tarzına ve bulunduğu ortama yakışan bir koku tarzı vardır diye düşünüyorum.Denemek için sıktığımda ilk notaları çok yoğun ve ağır geldi gerçektende,amaa aradan bir kaç saat geçipte parfümün orta notaları daha baskın çıkmaya başladığında çiçeksi kokularla ilgili fikrim değişmeye başladı.Yani kokusu şişede durduğu gibi durmuyor dediğim noktaya geldik.Parfümün ilk notaları revent kabuğu ve bergamot'tan oluşuyor.Orta notalarda ise Hindistan tutya çiçeği ve okka gülü var.Dip notası ise sandal ağacı ve paçuli.Aslında sandal ağacı kokusu bana çok baygın gelir ama dip nota olarak çok hafif hafif kendini hissettiren bir şekilde ortaya çıktığı için o rahatsızlık olmadı.Çiçek kokusu sevmeyen ben tüm yazı bu parfümle geçirdim.Demekki arada sırada alıştığımız tercihlerin dışına çıkmak gerekiyormuş .Fiyatlarına göz atmak ve diğer alternatifleri görmek için tıktık

Küçük bir not;mail'le parfüm önerisi çok isteniyor,blog'da deneyip yorumladıklarım ''parfüm''etiketiyle bulunabilir.Ancak herkes kendine yakışan,tarzına giden,yaşına uyan,giyim tarzıyla sırıtmayan parfümü ancak kendisi bulabilir diye düşünüyorum.
 

14 yorum:

  1. Ricci Ricci son bir kaç yıldır kullandığım kış kokularından birisi.Yazları pek tercih etmesemse kışın severek kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yazın hiç kullanmam diye düşünürken tam aksine tüm yaz kullandım:)

      Sil
  2. bunu hic denemedim, ama nina riccinin nina parfümüde hosuma gidiyor, daha önce alip bitirmisligim var, ayrica siseleri cok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şe tasarımları gerçektende çok güzel:) Nina'yı denedim onada bakacağım

      Sil
    2. Ben de Nina kullanıyorum ve seviyorum. Nina Ricci genel olarak kaliyeli bir marka bence.

      Sil
  3. Bu parfümü çok severek kullanıyordum ama etrafımdaki herkes ıyy ne kokuyo böyle hacı yağı mı sürdün demeye başlayınca bırakmak zorunda kaldım bana hiç yakışmadı bu koku :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cnm ilk başta ağır geliyor ama zmn ilerleyince son notaları kaliyor

      Sil
  4. Favori parfümüm benim çok severim tam çiçeksi değil aslında misk var içinde oryantal bir parfüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende daha çok çiçekçi kokusu baskın çıkıyor neden bilmiyorum, yada burnu çiçek kokusunu daha yoğun alıyor olabilir:)

      Sil
  5. zamanın da severk kullandığım fakat unuttuğum bir kokuydu.
    madem hatırlattın hemen bir şişe almak gerekir.

    YanıtlaSil
  6. Şişesi çok güzelmiş canım, orta notadaki gül yüzünden bir denemeye karar verdim :) Güle güle kullan

    YanıtlaSil
  7. Ricci Ricci ve Nina yıllardır kış parfümümdür ama alerjim azınca kullanamıyorum hiç bir parfümü >.<

    YanıtlaSil