8 Temmuz 2016 Cuma

Avene spf 50 faktör güneş kremi



Yaz aylarının gelmesiyle tatil sezonunu açmaya başlayanlar eminim benim gibi bu yaz hangi güneş kremini alsam diye araştırıyorlardır.Ben tek bir kreme bağlı kalmadan her yaz farklı bir markayı deniyorum.Bu yaz için ise seçtiğim güneş kremi Avene oldu.50 faktör güneş korumasıyla güneşin zararlı etkilerine karşı yüksek bir koruma vaad eden bu kremi Avene markasını sevdiğim ve güvendiğim için tercih ettim.İçeriğinde Avene'in termal suyu'da bulunan bu krem güneş lekesi,çil ve güneş yanıklarına karşı cildi koruyan bir krem.


Güneşin ciltte oluşturduğu tahribatı artık hepimiz biliyoruz.Aslında yaz-kış demeden güneş bulutların arkasından bile cildimize zarar verip lekelere ve hızlı yaşlanmaya sebep oluyor.

Oldukça yoğun yapılı ve emilimi biraz az sanki cildimin üzerinde ince bir tabaka halinde kalıyor.Kullandığım zaman güneşin zararlı etkilerine karşı koruduğunu ve çok etkili olduğunu görüyorum ama bıraktığı hafif beyazlık ve cilt üzerinde kalması sebebiyle cilt  makyajı yapmadığım günlerde kullanıyorum.Üzerine pudra yada fondöten uygulandığında hiç iyi durmuyor maalesef.






Cildi hassas olanların rahatlıkla kullanacağı,herhangi bir irritasyona sebep olmayan bir krem.Kullandığım günlerde cildimde yumuşama ve rahatlama hissediyorum.Avene'in termal suyunu kullandığımda da aynı etkiyi hissetmiştim.Sanırım kremdeki bu yumaşaklık verme içeriğindeki avene termal suyundan kaynaklanıyor.Kremin çok yoğun yapısı sebebiyle makyaj yapmış olmasamda akşam mutlaka cildimi iyice yıkayıp temizliyorum çünkü yoğun yapılı kremle gözenekleri tıkayıp siyah nokta ve sivilcelenme yapabiliyor.

Kremi kullandığımda hiç sivilcelenme problemi yaşamadım ama bunun sebebi iyi temizlediğim için diye düşünüyorum yoksa bu derece cilt yüzeyince kalan bir krem gözenekleri mutlaka tıkıyordur diye düşünüyorum.

Yapısının yoğun olmasına rağmen ekstra bir yağlanma yapmaması ise beni şaşırtan bir özelliği oldu.T bölgem yağlıdır ve özellikle sıcak havalarda mutlaka parlama yapar ama kremi kullandığım günlerde cildimde matlaştırıcı bir etkisi oldu.
Siz bu yaz hangi güneş kremini kullanıyorsunuz?





15 yorum:

  1. Bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Ben genelde emulsion olanını alıyorum. Bunu da merak ediyordum. sanırım bu ürünü satın almadan bir testerını edinmek doğru olacak =) Ağırlık hissi veren ürünleri sevmiyorum, gerçi kim sever ki ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağırlık verme durumu bende rahatsız ediyor sıvı forma daha yakın olanlar en güzeli ama bu yaz daha krem formunda olan bu koruyucuyu kullanıyorum hem yüzüme hem omuz ve kollarıma çünkü güneş lekelerim çok arttı. Kalıp gibi dursa bile farketmez güneşten korusun mantığından suan:)) ama kalıp gibi kalmıyor çok şükür

      Sil
  3. Bu renkli versiyonunu ben de kullanmıştım. Bu sene Bioderma , Cyrene , Soskin kremleri dönüşümlü kullanıyorum. O gün ihtiyacıma göre değişiyor:)

    YanıtlaSil
  4. Bu ürün bende de var. Ve çok sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde memnun kalınan bir koruyucu beğenmenize sevindim:)

      Sil
  5. 2 yazdır bunu kullanıyorum ve çok seviyorum sanırım yüzüme bununla devam ederim artık..

    YanıtlaSil
  6. Sanıyorum bunun krem olmayan bir versiyonu da var. Ben yanlışlıkla minerallisinden almıştım ve tek kelimeyle nefret etmiştim.

    Güneş kremi çok önemli ama bir o kadar da sinir ediyor beni maalesef. Bu yüzden Shiseido güneş kremimi bu dönem değiştiremedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıvıya daha yakın olan emülsiyon formülü de var siri'cim,o daha hafif belki onu daha çok seversin.

      Sil
  7. Bioderma ve Clinique kullanıyorum. Makyaj yapacağım zaman Missha bb krem kullanıyorum spf 42 olması yeterli geliyor ☺️ Yoksa güneş koruyucuydu nemlendiriciydi derken yüzde fondöten falan olmuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. missha bb'yi henüz denemedim bende onu merak ediyorum :)

      Sil
  8. Bu markayı hiç denemedim teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil