26 Şubat 2015 Perşembe

Gebelik çatlaklarına alternatif çözümler 1-Lierac phytolastil


 Hamileliğimin 23.haftasını doldurmak üzereyim,en başında  gebelikle ilgili en büyük korkum kilo alımı ve çatlaklarla ilgiliydi.Çok kilo almaktan ve çatlamaktan deli gibi korkuyordum ve bu konuda ne yapabilirim diye çok okudum,araştırdım.Gerçi gebelik haftası ilerledikçe insan kiloyuda,çatlaklarıda çok önemsemiyor en büyük korku bebeğimizin sağlığıyla ilgili durumlar oluyor.

Sanırım annelik içgüdüleride hamilelik ilerledikçe bünyeye yüklenmeye başladı :) bu sebeple kilomada,çatlak riskine de çok takılmadan kendime en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum.

Gebelik haricinde de hızlı kilo alınan-verilen dönemlerde de maalesef çatalama problemi olduğu için aslında herkese hitap edebilecek bir ürün diye düşünüyorum.



 Gebeliğimin ilk haftalarından beri cildimi nemli tutmak için kozmetik ürünler ve yağlardan faydalandım ama bu gebelik çatlakları için ilk yazımı bu haftalarda neler kullandığımla başlamak istedim.Kullandığım diğer ürünlerin yazısıda ilerleyen haftalarda ayrıca gelecek.Gebelik deyince çatlak kreminde akla ilk gelen Lierac oluyor,hem doktorların hemde girdiğiniz herhangi bir eczanede çatlak dediğiniz anda eczacının tavsiye ettiği yegane ürünlerden biri.Hal böyle olunca her gebe mutlaka bir defa da olsa lierac denemiştir diye düşünüyorum.

Yoğun jel yapıda ve ilk kullanımda hafif yapışkan bir his yaratan bu krem tüm dünyadaki gebelerin çatlak konusundaki bir numaralı ürünü.Hafif yapışkan his siz bu jelle hafifçe masaj yaparak sürerken kayboluyor.Sonrasında ise hızlı kurumasından dolayı kıyafetlerinizi giymek için çok bekletmiyor.Kıyafetlerimde şimdiye kadar leke veya herhangi bir iz bırakmaması ise artı'larından biri.Gün içinde sadece bir kez sürülmesi aslında yetiyor ama cildi çok kuru olanlar aynı işlemi tekrarlayabilirler.

Ben Lierac'ı oldukça sevdim diyebilirim,çünkü yağlı-yapışkan his bırakmadan hızlıca kuruması bana çok pratik geldi.Nemlendirme oranıda yeterli olduğu için sevdim.Hamileliğin başından sonuna Lierac'la geçirenler var.Kullanıcı yorumlarında kimi fazla kilo almasına rağmen bu jelle hiç çatlamadığını kimi ise az kilo alıp çatladığını söyleyebiliyor.Bana göre işin bu işin sırrı %50 genetik,%50 bakım'la doğru orantılı.Tabi çatlağın tek önlemi kremler değil,bol sıvı alımıda bu işte önemli rol oynuyor.Genelde annenize bakın çatlağı varsa sizde çatlayacaksınız derler,bu riski olanlar sıvı alımını ve çatlak önleyici ürünleri daha ciddiye almalı diye düşünüyorum.




Ürünü eczanelerde ve internette bir çok farklı sitede farklı fiyata bulmak mümkün.Genelde 100ml'lik ambalajı 68TL civarıyken 200 ml'lik ambalajı 110TL civarında satılıyor.100ml'lik ambalaj bana yaklaşık 3 hafta kadar yetti,günde bir kere bol bol sürdüm.Ürünü beğenince 200 ml'lik ambalaja geçtim,hala kullanıyorum.Sizin en iyi diyebileceğiniz çatlak kremleri hangileri?

5 yorum:

  1. Canım çatlaklar için duş sonrası buz kompleksi ya da soğuk su çok iyi :)) Aklında bulunsun.. Ben yazın düzenli olarak buzla masaj yaptım.. Etkisi gerçekten iyiydi :)) Denemeni tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. canımmmm hayırlı olsun yeni gördümmmm. hayırlısıyla sağlıkla kucağına al inşşş.. benim de bir kızım oldu bu krem sayesinde (sanırım) hiç çatlağım yok

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yazı olmuş,emegine sağlık :) Takibimdesin bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  4. başarılı bir inceleme yazısı olmuş. bu arada cilt bakımı ve kozmetik ürünleriyle yakından ilgiliyseniz buypasa.com a bi bakmanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  5. Bu kremi 10 belki 15 yıl önce öğrenmiştim ve sanırım çevremde hamile olup da kullanmayan kalmamıştır. Tüm dünyada ki gebelerin 1 numaralı ürünü olduğuna inanırım yani :)

    YanıtlaSil