4 Ocak 2016 Pazartesi

Estee Lauder double wear stay in place pudra

   


Estee lauder makyajda ve cilt bakımında güvendiğim markaların başında geliyor.Cilt bakımında meşhur serumu yıllarca baş ucumdan eksik olmadı.Double wear fondöteni de severek kullanmıştım.Son zamanlarda makyaj için pratik ve kapatıcılığı yüksek bir pudra arayışına girmiştim.Her zamanki gibi ya Mac studio fix pudra alacaktım yada yeni birşey deneyecektim.Bu sefer yeni bir ürün olsun dedim ve tercihimi Double wear stay in pudra'dan yana kullandım.

Bu pudranın sekiz saat kalıcılık vaad etmesi ve hem kuru hem süngeri ıslatarak kullanılması açıkçası bni cezbetti.Sekiz saat kalıcılık vaadi tamamen doğru! sabah sürüp akşama kadar bir milim bile oynamadan cildimde bıraktığım gibi duruyor.






Kapatıcılığı oldukça yüksek,neredeyse bir fondöten kadar cildi örtüp kızarıklık ve sivilce gibi lekeleri minimize ediyor.Kapatıcılığı yüksek olan pudralardaki maske yada kalıp gibi durma problemini hiç yaşamadım,cildimde tamamen bütünleşip çok doğal ve hafif duruyor.Pratik bir makyaj yapmak istediğimde,fondöten'le hiç uğraşmayıp bir kaç dakikada pudramı uyguluyorum ve ta-taam pürüzsüz,lekesiz,cilt tonu eşitlenmiş süper bir görüntü ortaya çıkıyor.

Pudrayı süngeri ıslatarak fondöten gibi de kullanabiliyoruz ama ben denemedim.Zaten fondöten uygulamamak için pudra tercih etmiştim ama ıslak şekilde kullanılırsa kapatıcılığı çok daha yüksek oluyormuş.Benim için pudranın kuru uygulandığında verdiği kapatıcılık yeterli oldu.


                                               
                                                                 


Dokuz farklı tonda satışı olan pudranın renk skalası oldukça geniş olduğu için tam kendi tenimle birebir olan rengi yakalamam zor olmadı.Pudranın rengi uygulandığı ciltten farklı bir tonda olunca sırıtıyor maalesef,ben pure beıge rengini seçtim.Sarı alt tonlu ciltlerden pembe alt tonlulara kadar her rengi var.

Doğal duruşlu ve yarı mat bir yapısı var.Tamamen mat olmaması doğallık açısından bence çok uygun tabii cildi yağlı olanlar tamamen mat bir pudra tercih edebilir.Benim cildim kışın normalden kuruya dönük olduğu için cildimde yarı mat yapısı güzel durdu.



                                       



SPF 10 özelliğiyle güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruyor.Kompakt yapıdaki pudranın ambalajından uygulama süngeri çıkıyor.Bu süngerle uygulanabileceği gibi fırçayla da çok güzel sonuç alınıyor.Ben vaktim varsa fırçayla,dışardaysam süngeriyle uyguluyorum ve iki türlüde kapatıcılığı ve duruşu oldukça güzel oluyor.

Satış fiyatı 170.00 TL olup şuan Estee Lauder'ın sitesinde stoklarda yok,bende sephora'dan aldım.



                                      




























2 yorum:

  1. Kalıcı olması çok güzelmiş <3 bu seneki hedeflerimden biri olabildiğince az fondöten kullanmak, ben de bu yüzden pudralara kaymış durumdayım ^.^ iyi günlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hem pratiklik hem cildi yormamasi acisindan pudra tercih ediyorum cnm tesekkurler😊

      Sil