3 Ağustos 2012 Cuma

Lazer epilasyon


Lazer epilasyon denemeyenlerin merak ettikleri bir konu.Geçen kıştan beri epilasyona gittiğim ve etkilerinide görmeye başladığım için artık konu ile ilgili bir yazı yazmak lazım diye düşündüm.Epilasyondan önce bildiğimiz yöntemlerle(ağda,jilet) istenmeyen tüy meselelerini hallediyordum ama bir çok kişi gibi bendede batık sorunu vardı.Bu batık çok fena bir şey onları çıkarmak için verdiğiz çaba sonucunda her yerini sivilce ve yara izleriyle doluyor.En sonunda bu böyle olmayacak deyip epilasyon yapan iyi bir yer araştırmaya başladım.Epilasyona gidecekseniz ilk önce iyi bir epilasyon merkezi bulmanız lazım.Hani hem güzellik merkezi adı altında hem cilt bakımı hem epilasyon hemde ufak çaplı estetik operasyon yerleri ben açıkçası çok güvenli bulmuyorum.Tabii işini yapan ciddi kurumları tenzih ederek.Bazı yerler bir tane epilasyon aleti alıp daha cihazı doğru kullanmayı bile bilmeyen birine insanları emanet edip iş yaptığını zannediyor.Bu gibi yerlere denk gelirseniz, sonuç olarak bir ton para verip,kıllarınızla mutlu mesut yaşamaya devam edebilirsiniz.
Ben sadece epilasyon yapılan,ciddi bir sağlık kurumunun güvencesi altında epilasyon yaptırıyorum.Sağda solda çok görüyoruz,epilasyon yaptırırken cildi yananları vs. Bundan korktuğum için çok araştırdım.Sonuç olarak şuan gittiğim merkezde karar kıldım.İyikide öyle yapmışım çünkü çok memnunum şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.Yaklaşık 5 seansta bacaklarımdaki tüyler bitti.Arada tek tük çok farkedilmeyenler kaldı ki onlar kalmaya devam edecek çünkü tüm tüylerin tamamen yok olması imkansızdır.Eğer gittiğiniz yerde size bir tane bile kalmayacak deniliyorsa inanmayın,bu imkansız.Koltuk altı bölgem biraz inatçı çıktı tüylerin %30 gibi bir kısmı hala duruyor onlar için devam edeceğiz.Herkesin vücudunda inatçı bölgesi farklı çıkıyormuş mesela bana epilasyonu uygulayan kızında bacakları bir türlü bitmek bilmiyor.İnatçı bölgeler daha fazla seans sayısıyla azalıyor.Bu arada gittiğiniz yerde size epilasyonu uygulayacak kişinin sertifkası olup olmadığına bakın.Epilasyon sırasında biraz acı duyuyorsunuz,hafif bir yanık acısı gibi.Herkesin ağrı eğişi farklıdır bende çok acı hissi olmadı ama annem epilasyona zor dayandı hatta bir ara yarıda bırakmayı bile düşünmüş.Annemin cildi çok hassastır,hassas ciltli olan ve ağrı eşiği düşük olanlar emla krem kullanarak acıyı büyük oranda azaltabilirler.











Kutunun içinden bu minik tüpler ve ortada pencere gibi gözü olan yapışkan bantlar çıkıyor.Kremi hassas bölgelere yoğurt kıvamında sürüp bırakarak üzerini streç filmle yada kutudan çıkan bantlarla kapıyorsunuz,yarım saat civarında uyuşuyor.Bacaklar için pek etkisi olmuyormuş,ben bacaklarıma denemedim ama diğer bölgelerde etkisi gayet iyi.Tamama yakın hissizlik oluyor geçici bir süre.Epilasyon işlemi bittikten sonra uygulama yapılan bölgelere kortizon içeren bir krem sürülüyor.Epilasyon bitip eve geldikten sonrada bepanthen plus sürün,antibiyotikli olduğu için kıl köklerinde iltihaplanma vs'ye karşı önlem almış olursunuz hemde bepanthen cildi yatıştırır.İşlemden sonra bir gün boyunca kızarıklık olacak,iki gün içinde azalarak geçiyor.Epilasyondan sonra eğer epilasyon yaptırdığınız yerler açıkta kalacak ve azda olsa güneş görecekse günelş koruma faktörlü krem sürüyorsunuz.Eğer bronzluğunuz varsa işlem yapılmıyor.Çünkü bronz cilde epilasyon ugulandığında leke bırakma olasılığı var.Epilasyon yaptırdıktan sonra bir hafta boyunca güneşlenmemek gerekiyor aynı şekilde lekelenmeden korunmak için.Gideceğiniz yerde cihazları sorun,araştırın öyle karar verin.Benim gittiğim merkezde Alexandrite cihazlar kullanılıyor.Bu epilasyonda en çok kullanılan cihazlardan biri.Yalnız Alexandrite yanlızca açık renkli cilt tiplerinde etki ediyor bunu unutmayın ve bu cihaz daha az acı duymanızı sağlıyor.Eğer koyu renk bir cildiniz varsa Alexandrite leke bırakabilir.Yani o bahsettiğim her türlü işlemi kapsayan bazı güzellik merkezleri tek tip cihaz alıp her cilt rengine ve kıl türüne aynı cihazı kullanıyor sonuç olarakta lekeli ve hala tüylerden kurtulmamış halde evinize dönüyorsunuz.Bu sebeple,uygulama yaptıracağınız yeri,cihazları,uygulamayı yapacak kişinin konuyla ilgili eğitim aldığını araştırıp gidin.

20 yorum:

  1. ben de bı deneyım yasamıs ve cok memnun kalmıstım ama sonra ulaşım zorlasınca yarıda bıraktım.
    sımdı tekrar komple baslamak ıstıyorum ama hala tatil donemim bıtmedı ve bronzum. eylul gıbı baslayabılırım ancak ama kasım aralık gıbı de hamıle kalmak ıstıyroum o donemde de zararlı dıye duydum..bılmem kı napsam:(

    YanıtlaSil
  2. bende geçen seneden beri, 10 seanstır gidiyorum cnm sadece bacaklar biraz inatçı çıktı, ama buna rağmen çok fark var, memnunum diyebilirim, bütün bayanlarada da tavsiye ediyorum gerçekten büyük kolaylık sağlıyor..

    YanıtlaSil
  3. Ben de yüz için gidiyorum canım 4 ya da 5 seans gittim ama yüüzmdeki tüyler inatçı, daha süreç bitmedi ama çok rahat birşey. her hafta kuaför ziyaret edip tüy aldırmaktan kurtuldum, şimdi sadece ayda 1 epilasyona gidiyorum, bitiyor :)

    YanıtlaSil
  4. @cecilia;aynen cnm epilasyon büyük rahatlık:)

    @secda s;zaten yanan tüylerin uzaması bir yada 1.5 ay sürdüğü için kolaylık sağlıyor cnm,hem ağdadan daha rahat:))

    YanıtlaSil
  5. kızlar biraz da fiyatlardan haber verseniz? hiç değilse yaptırmak isteyenler (ben dahil) ortalama olarak fiyat bilgisine ulaşmış oluruz ;)

    YanıtlaSil
  6. cnm ben gittiğim ilk seansta tüm vücut için 500tl ödemiştim sonraki seanslarda fiyat oldukça düştü,kıl oranı azaldıkça fiyatta azalıyor cnm.Ama annemin ilk seansından tüm vücut için 270 tl almışlar,onun kıl oranı daha azdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmm rakamlar tahmin ettiğimden iyiymiş. tabi gerçekten işini iyi yapan bir yer bulmak lazım. izmir'de bildiğin yer olursa yazar mısın lütfen?
      fiyat bilgisi için de ayrıca teşekkür ederim canım :) <3

      Sil
    2. Hera Derma'yı öneririm. Ben oraya gidiyorum Hem A plus bir klinik dermatolog kontrolünde yapılıyor tüm işlemler.

      Sil
    3. yabanmersini teşekkür ederim cevap için <3 araştıracağım. istanbul'da 1 seans gittim bir güzellik salonuna ama memnun kalmadım. şimdi izmir'de iyi bir poliklinik arıyordum.

      Sil
  7. cnm ist'da olduğum için izmir'deki merkezleri pek bilmiyorum,ama olurda öğrenirsem yazarım tabii ,rica ederim cnm:)

    YanıtlaSil
  8. bu yazı bana nasıl da iyi geldi. Ben de tam bugün bu konuyu araştırmıştım artık bıktım kıl tüy derdinden Allah'tan sarışın bi insanım ki yine kıl renklerim sarı ve çok yoklar bir de siyh olsalardı düşünemiyorum. tekrar saol gittiğin merkezin adı ve yeri neresi acaba bir de fiyatlar tabi?

    YanıtlaSil
  9. Fiyatlarla ilgili bilgi üstteki yorumda cnm,epiderm'e gidiyorum.

    YanıtlaSil
  10. peki diyelimki işin ehli güzel bir yer bulduk (ki bi yer bulmuştum hanımefendi seans sayısız olacak tamamen bitene kadar geliyorsunuz demişti) gittiğimizde tüylerimiz tamamen bitmeyecekmi:((

    YanıtlaSil
  11. Evet cnm tüyler bitene-tek tük kalana kadar gidiyorsun,zaten tümü 5 seansta 10 seansta bitecek diye söz veren yere güvenme.Tüylerin tamamen ne kadar zamanda biteceği kılın tipine bağlı.Tamamen bitmiyor ama bu demek değilki kötü bir görüntü kalıyor.Bacaklarının tamamında 4 kıl kökü kalıyor mesela.Ben üşenmedim saydım 2 bacağımda toplam 5 tane kalmış,onlarda pek göze batmıyor:))

    YanıtlaSil
  12. canım ben ankarada bi yerle konuştum yarım bacak 200 koltuk altı 120 bikini bölgesi 180 dedi cihazları senin bahsettiğin cihazdan ama pahalı değil mi bu fiyatlar seninkine göre? birde senden ricam vitiligo hastaları için laser epilasyon hakkında ne düşünüyomuş senin gittin yer bir sorar mısın?

    YanıtlaSil
  13. cnm genelde iyi yerlerde fiyatlar bu civarda ama benim gittiğim yerden biraz daha pahalıymış.Gerçi ben aket program aldım yani tüm vücut 500 tl o dönem yapılan bir kampanyaydı.Sonradan kıllar azaldıkça fiyatta azaldı.Gittiğimde sorarım cnm

    YanıtlaSil
  14. canım ben genital ve koltuk altına gidiyorum, 3 seans gittim ve çok çok az azalma var, emla almamı artık dozu arttıracaklarını söylediler. acaba genitale uyguladın mı?

    YanıtlaSil
  15. uyguladım cnm,tavsiye ederim sanada acının dozajını yüksek oranda hafifletiyor

    YanıtlaSil
  16. https://www.epidermis.com.tr/ lazer epilasyon cilt bakımı,saç ekimi,epidermis lazer epilasyon,iğneli lazer epilasyon,nd yağ lazer,diyot lazer epilasyon,lazer yaptırmak,lazer zararlı mı,profpsyonel lazer epilasyon,kıl dönmesi ve batık çözümler,sivilce tedavisi,leke tedavileri,kalıcı makyaj,kaş kontürü,izmir lazer epilasyon,lazer epilasyon izmir,bölgesel incelme,terleme tedavisi,göz çevresi tedavileri,kılcal damar tedavisi

    YanıtlaSil