24 Nisan 2016 Pazar

Botox ve gözaltı dolgusu deneyimim




Herkese merhaba !Geçtiğimiz hafta yukardaki fotoğrafı instagramda paylaşıp ''acaba ne yaptırdım ?'' diye sormuştum  (instagram kullanıcı adım:kozmetikperisi) gelen yorumlarda dudak dolgusundan,kepçe kulak ameliyatına kadar herşey vardı :)) o gün ne yaptırdığımı yazmak için bir hafta kadar geçmesini bekledim ki dolgu ve botox iyice otursun diye.






En son iki yıl kadar önce botox ve dolgu yaptırmıştım sonrasında hamilelik -doğum - emzirme derken mecburi bir ara vermek durumunda kaldım. Bu arada emziren ve hamile olan annelerin bu tarz işlemleri yaptırmak için emzirmeyi sonlandırmış olması gerekiyor çünkü henüz botox ve dolgu maddesinin süte karışıp karışmadığı araştırılmamış.




Bende emzirme sürecini bitirince yaptırdım zaten. Doğumdan sonra uykusuzluk ve yorgunluk hat safhada olduğundan gözaltlarım da çukurlar oluşmuştu ve bu görüntü beni çok yorgun gösteriyordu.Iyi uyumama, dinlenmeme rağmen o çukurlar yüzünden hep yorgun bir ifadem vardı. Yaşla ve genetik faktörlerle birlikte göz çevresi ve kaş arası bölgemde çizgilenme çok fazlaydı.Özellikle  güldüğümde göz çevremdeki çizgiler beni rahatsız ediyordu.






Birçok arkadaşımın hem estetik ameliyat hem dolgu ve botox işlemleri için çok memnun kaldığı Seyfi Akbay 'dan randevu aldım.Öncelikle nerelere botox ve dolgu yapılacağını tespit etmek için yüzümü kalemle çizdi, sonrasında işlem sırasında acı hissetmemem için uyuşturucu krem sürüp 20dk etki göstermesini bekledik.Uyuşturucu krem etkisini gösterince tekrar muayene odasına geçip işleme başladık.
İlk önce kaş arası ve göz çevresi bölgemde botox yaptıldı ve  hiçbir acı hissetmedim.






Sonrasinda ise gözaltıma dolgu yapmaya başladı.Gözaltımda ödem -şişlik ve morluk olmaması için gözaltımın biraz daha aşagısından kanülle girdi ve dolguyu yaptı. Yine hiçbir acı hissi yoktu.Bu arada son günlerde botox ve dolgu deyince hepimizin aklıma Duygu ozaslanin videosu geliyor işlemi yaptırmak isteyen ama aklında soru işareti olanlar videosunu izleyip aslında çok basit bir işlem olduğunu görebilirler. 

Yaklaşık 15-20 dk lik bir sürede tüm işlemler bitti ve 10 gün sonra kontrol randevumu alıp çıktım. Bu arada botox yapıldığı anda kırışıklıkları açıp düzeltmiyor bir hafta içinde yavaş yavaş etki ediyor ,ortalama 4 gün sonra kırışıklıkların açıldığını görüyorsunuz. Dolgu da ise hemen yapıldığı gibi dolan bölgeyi görüyorsunuz. Şimdi işlemden önce ve sonra çektiğim fotoğraflara bakalım. 






Yukarıdaki fotoğrafta solda gözaltlarımdaki boşluğun sağdaki fotoğrafta nasıl dolduğunu görebilirsiniz. Ben yapılan işlemi çok begendim ve sabah kalkıp aynaya baktığımda çökmüş gözaltlarım'la karşılaşmıyorum ve daha dinlenmiş görünüyorum.







Üstteki fotoğrafta ise güldüğümde oluşan gözçevresi kırışıklıklarım artık yavaş yavaş yanağıma doğru inmeye başlamıştı ve bu görüntüden hiç hoşlanmıyordum botox yaklaşık  3-4 gün kadar sonra etkisini gösterdi ama fotoğraflamak için 1 hafta geçmesini bekledim ki tam etkisini net görelim.






Kaş arasında ise artık çok belirgin hale gelmeye başlamış kırışıklıklarım vardı bunlar içinde botox çok etkili oldu.Bu arada botox ileri yaşlarda yapıldığında kırışıklıkları tam olarak açamıyor, çünkü kırışıklıklar çok yerleşmiş ve derinleşmiş oluyor.Bu yüzden 30'lu yaşlarda başlanması en iyisi .İleri zamanlarda yapılacağında kışıklık çok derinse öncesinde derin dolgu uygulanması ve kırışıklığın içinin doldurulması gerekebilir.
Ben yaptırdığım tüm bu işlemlerden çok memnun kaldım,sizce nasıl olmus?












26 yorum:

  1. Çok güzel olmuş özellikle göz çevresine bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sorunlu bölgem göz cevresiydi ciddi anlamda farkettim bende çok memnun kaldım teşekkür ederim :)

      Sil
  2. çok başarılı bi işlem olmuş gerçekten :)

    YanıtlaSil
  3. ben de botox yaptırıyorum ve çok memnunum... çok başarılı olmuş hakikaten seninki de güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler irem'cim:)senin cildinde son derece güzel

      Sil
  4. muhteşem görünüyorsun. Aşağı yukarı bir fiyat bilgisi de olursa süper olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim botox 700 tl dolgu 1.000 tl

      Sil
  5. Wow! Süpper olmuş! Bebek dolayısıyla uykusuz geceler ve çökmüş göz altlarından ben de şikayetçiyim; Rüzgar 3 yaşına gelip umuyorum ki uykusu artık bir düzene kavuşunca dolgu işini ben de düşünüyorum :) Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim basak'cim:)gozaltlari cokuk olunca hep yorgun bir ifadesi oluyor insanın yaptirdim rahatladım:))

      Sil
  6. Çok başarılı olmuş anında daha sağlıklı canlı bir görünüme kavuşmuşsun. Göz altları insanı vezirde ediyor rezilde :( 30uma kalmadan benimde başlamam gerekecek galiba.. Güle güle kullan canım çok iyi yapmışsın :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim cnm gozcevresi yüzün ifadesinde çok onemli:) teşekkür ederim canim:)

      Sil
  7. Süper olmuş bende yaptırmak istiyorum eşim yanaşmıyor bir de burada güvenerek yaptırabileceğim kimse yok çok geç kalmak istemiyorum ama seninkine bayıldım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşleri yüzün degismeyecegine ikna etmek gerekiyor saniyorlarki estetik ameliyat gibi başka bir yuz olacak:))

      Sil
  8. Çok güzel olmuş canım, göz altındaki etkisi süper olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canim,gozaltimdaki çukur görüntü kaybolunca daha iyi durdu bende begendim:)

      Sil
  9. Anneliğin cilveleri işte.mhamileyken göz altı kremi kullandın mı pericim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandım cnm,tabii temiz içerikli olanları seçerek ama hamilelik ve doğum sonrası ciltteki bu sorunlar hem yorgunluk hemde hamilelikte ki kolajen kaybindan dolayi oluyor diye biliyorum cnm yani kremlerin etki alanı bir yere kadar maalesef ki

      Sil
    2. Kullandım cnm,tabii temiz içerikli olanları seçerek ama hamilelik ve doğum sonrası ciltteki bu sorunlar hem yorgunluk hemde hamilelikte ki kolajen kaybindan dolayi oluyor diye biliyorum cnm yani kremlerin etki alanı bir yere kadar maalesef ki

      Sil
    3. Hangi markaları kullandın?

      Sil
    4. Cyrene,skin Blossom ve nuxe (bazı ürünleri tamamen masum olmasada yogun olarak bitkisel icerikli)

      Sil
  10. İnanılmaz başarılı olmuş canım! Ben de bu iki işlemi düşünüyorum, tek can sıkıcı nokta 6 ay ya da yılda bir tekrar yaptırmak gerekiyor...yani keşke biraz daha uzun süreli bir etkisi olsaydı diye düşünmeden edemiyorum :/

    YanıtlaSil
  11. Kime yaptirdiniz gercekten cok hos

    YanıtlaSil
  12. Cok hos olmus nerde yatirdiniz ?

    YanıtlaSil