8 Ocak 2016 Cuma

Darphin ideal resource serisi




Son zamanlarda artık cilt bakımına daha çok önem verdiğimi yazmıştım,30'lu yaşların başlamasıyla cildin ihtiyaçlarını doğru belirleyip doğru ürün seçmek gerekiyor.Benim son zamanlarda cildimde rahatsızlık hissettiğim en önemli nokta cildimin eskisi gibi parlamaması ve yavaş yavaş oluşmaya başlayan ince kırışıklıklar.

Yakın dönemde geçirdiğim hamilelik,doğum ve emzirme süreci boyunca bu süreçten geçen her kadında olduğu gibi  hormonlara ve vitamin-mineral kaybına bağlı olarak cildimde bozulmalar olmuştu.Bunun için hem beslenmeme dikkat ederek cildime içerden takviye yapıp hemde dışardan doğru ürünlerle besleyerek eski haline geri döndürmeyi başardım.

Önce Darpin ideal resource serisinin gündüz kremi,deneme boy serumu ve gözaltı ürününden oluşan bu kofreyi alıp(kasım ayı gibi yılbaşı için üretilen bir kofre)seriyi tamamlamak için gece kreminide ayrıca bu sete dahil ettim.






Cildimdeki matlık ve ince kırışıklıklar için kullandığım cellex serumlara ilave olarak gece ve gündüz bakımı için Darphin İdeal resource serisini seçtim.İdeal resource serisi tamda benim ihtiyacım olan bakımı sunan kategorideydi.Anti aging serisinden ince kırışıklık ve parlıklık bakımı olarak geçen bu serinin gündüz kremi olan smoothing retexturizing radiance cream cildi beyaz hibiskus,madımak ve centella asiacita gibi doğal bitki özleriyle neme doyurup ince kırışılıkların görünümü azaltıyor.

3 ay sonunda ince çizgilerin görünümünde %32 gibi önemli bir miktarda azalma sağladığı kanıtlanan bu krem bana çok çok iyi geldi.Kış aylarında cildim normalden kuruya dönük olduğu için yoğun nemlendirme özelliğinden çok memnun kaldım.Ancak bir çok kremde olduğu gibi yoğun nemlendirme verirken yağlanma yapmaması ise bonusu oldu.Kremin çok hafif çiçeksi bir kokusu var,içeriği %87 doğal olan bu kremin yine 3 ay sonunda %31 cildin ışıltısını geri kazandırdığı tespit edilmiş.Nemlendirmesi güzel olduğu için bir süre sonra nemle doyan cilt otomatikmam parlamaya başlıyor tabii bu parlama yağlanma parlaması gibi itici bir durum değil. Sağlıkla ışıldama olarak nitelendirsem daha doğru olur.

  
                                          


Kremin kutusundan kullanım sırasında hijyen sağlamak için küçük bir kaşık çıkıyor.Kavanoza parmağını daldırmak istemeyenler için bu kaşıkla kremi bir miktar alıp kullanmak hijyen açısından önemli olsada ben bu kaşığı kullanmıyorum-kullanamıyorum.Kaşığı ilk denemede kullandım ama sonra attım!.Kaşığın temiz kalabilmesi içinde ayrı bir yerde tutulması gerekiyor.Ben o kaşığı saklasam kesin kaybederim diye düşündüm ayrıca her kullandımdan sonra temizle,ayrı bir yerde muhafaza et durumu benim için oldukça detaylı ve can sıkıcı.


                               


Artık ihtiyaca yönelik ürünlerde serinin diğer ürünleriyle birlikte kombinasyon yapıp kullanırsak üründen daha iyi sonuç alındığını hepimiz biliyoruz.Bu yüzden aynı serinin gece kremini de kullanıyorum.Yapı olarak gündüz kremiyle aynı olup,nemlendirmesi bana göre bir tık daha fazla.Gece kremi light re-birth overnight cream olarak geçiyor.İçeriğinde acı portakal ağacı çiçeklerinin hidro damıtılmasıyla elde edilen neroli esansiyel yağı ile hücre yenilenmesinin en yüksek olduğu gece saatlerinde cildin onarım sürecini hızlandırıyor.İçeriğindeki salisik asit ile ciltte ufak bir peeling etkisi yapıp hücre yenilenmesine katkıda bulunuyor.


Kremi sürüp ertesi sabah uyandığımda ciddi anlamda farklı bir ciltle uyandığımı gözlemledim ilk zamanlarda.Eskisine oranla daha parlak,daha duru ve nemlenmiş hale gelen cildim şimdilerde bu yeni durumunu koruyor.


                                           


                                                      

5 yorum:

  1. Canım hoşgeldin aramıza mink bebeğinle seni instagramdan hep takip ediyorum kaliteli yazılarını özlemişiz kavanoz ürünleri çok seviyorum ürünü sonuna kadar kullanabiliyoruz ama kaşıkla sürmek bana da zor geliyor kullanamazdım galiba:))

    YanıtlaSil
  2. Cnm çok teşekkür ederim:)hosbulduk.Kavanoz ürünler banada daha iyi geliyor ama kaşık çok gereksiz bencede:))

    YanıtlaSil
  3. Ben de spatula kullanamayanlardanım. Onun yerine bu pahalı markalar bilye koysalar kutulara (özellikle göz altı için) daha kullanışlı olur düşüncesindeyim.

    Darphin çok denemek istediğim bir marka, ama tester ürünü alabileceğim hiç bir yer olmadığı için, kullanamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cnm eczaneden aldım ve neredeyse 1 aylık tester verdiler başka yerlerde bak istersen testeri var

      Sil
    2. Önlenemez eczanelerde daha uygun fiyata oluyor ya. O yüzden normal eczaneye gidip almak aklıma gelmiyor :)))))

      Sil