23 Ağustos 2016 Salı

Clinique cc krem

                                                       


Herkese merhaba! Son günlerde havalar çok sıcak olduğu için cilt makyajında abartıya kaçmadan hafif bir pudra ile geçiştiriyorum.Ancak cildimdeki ufak tefek lekeleri kapatmak için pudra yeterli gelmiyor.Aynı zamanda pudranın altına  güneş koruyucu sürmek gerektiği için(beyaz tenliyim ve cildim güneş lekesine çok müsait) hiç pratik gelmiyordu.

Bende özellikle böyle sıcak havalarda elimin altında bb yada cc krem bulunsun,hem güneşten korusun hem cildime renk versin hemde biraz kapatıcılık sağlasın istedim.

Piyasadaki birçok bb ve cc kremi araştırdım,denedim ve benim cildime en uygun olanının Clinique superdefence cc krem olduğunu keşfedip bulduğum ilk Clinique mağazasından aldım.



                                                        


Ben light/medium rengini aldım, cildim aslında light olsada yaz aylarında dışarda dolaşırken bile cildim güneşten dolayı hafifçe bronzlaşıyor bu yüzden light şuan açık durabilir diye düşünüp light/medium aldım.Bu renk benim cildime şuan için tam uydu ama kışın cildim kendi rengine dönünce bu renk bir tık koyu kalabilir.

Spf 30 güneş koruması var ve benim için bu koruma faktörü şuan yeterli geliyor.Çok yoğun bir nem verme kapasitesine sahip ama nem verirken yağlandıran ürünlerden değil.

Ürünü fondöten fırçası,sünger yada el ile uygulayabiliyoruz ben en iyi sonucu elimle uyguladığımda aldığım için fırça yada sünger tercih etmiyorum.

Kapatıcılığı piyasadaki birçok cc kremden çok daha iyi.Cildimde çok fazla leke yada sivilce yok.Sadece ufak tefek örtülmesini istediğim kusurlar varki onları kapatmaya yeterli geliyor.Cildi çok sivilceli ve lekeli olanlar cc krem üzerine bir kat pudra yada fondöten uygularsa çok daha iyi sonuç alırlar.Ben cc kremi cildimde ağırlık istemediğim için tek başına sürüp üzerine hafif bir allık sürerek cilt makyajımı bitiriyorum.


                                                     

CC krem'in cilt tarafından emilmesi çok hızlı,aynı bir nemlendirici krem gibi sürdükten hemen sonra emilip ciltle bütünleşiyor.İlk uyguladığımdan beri bu cc krem'de en hoşuma giden çok hafif sağlıklı bir ışıltı vermesi.Öyle sim falan yok içinde ama verdiği nemden olsa gerek hafif bir parlaklık veriyor ve bu çok sağlıklı duruyor.

Ancak cildi çok yağlı olanlarda bu hafif parlaklık bile rahatsız verici olabilir çünkü yağlanan cilt zaten parladığı için üzerine ekstra bir parlaklık fazla gelebilir.Bu yüzden cildi yağlı olanlar almadan denesinler   ve gün içinde parlama oranına baksınlar derim.






Ürünün birde yaşlanma etkileriyle savaşan bb krem'i var ancak ben cc kremlerin kapatıcılığı daha fazla olduğu için superdefense cc'yi tercih ettim.Ürünün bir diğer hoşuma giden özelliği ise cilde nem verip beslediği için ürünü cildinizden yıkadıktan sonrada farkedeceğiniz yumuşaklık.

Ürün cilt tonunu eşitleyip orta derecede kapatıcılık sağlıyor.Sürekli kullanmaya devam edince yaklaşık 2-4 gün kadar sonra cildimde cc krem olmasa bile cildimin eskiye oranla çok daha iyi göründüğünü farkettim.Sanki cildi tedavi eden,cilt tonunu sürekli olarak eşitlemeye yardımcı olan bir yapısı var.


Sürdükten sonra ciltte sanki makyaj yokmuş gibi doğal duruyor.Bu açıdanda çok sevdiğim bu cc krem benim çok sevdiğim ürünlerden biri oldu.Eğer sizde cc krem arayışındaysanız superdefense cc 'ye bir şans verin derim .

Clinique mağazasında 109 TL

                                               



                                                           

23 yorum:

  1. İnstagram'da ilk paylaştığın günden beri çok merak ettiğim bir üründü.Bahsettiğin özelliklerden beni tek düşündüren hafif parlaması oldu.Makyajsız çıktığım bir alışverişimde mutlaka deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet filizcim hafif bir parlama yapiyor o yuzdenncildi yagli olanları rahatsız edebilir diye dusunuyorum ama bir dene derim:)

      Sil
  2. Ne kadar özellikli bir ürünmüş mutlulukla kullan 😘

    YanıtlaSil
  3. Bende minnoş boyunu kullanıyorum biraz koyu gelse de güzel bir CC krem. Genel olarak Clinique ürünleri güzel canım güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyu geliyorsa light i daha uyhun olabilir:)sende gule gule kullan:)

      Sil
  4. Hmm, etkileri de böyleyse gerçekten bir sonraki CC krem alışverişimde tercih edebileceğim bir ürün olacak kendisi. Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cok begendim basakcim aldigim gunden beri surekli kullanıyorum:)teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Benim de alasım geldi. Çok fazla ten makyajı yapmadığım göz önünde bulundurulursa bana uzun süre gidecektir, parlasa da pudrayla sabitlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten cok az bir miktar tum yuz ve boyun icin yeterli oluyor. Uzun sure kullanilir diye düşünüyorum:)

      Sil
  6. Neden bu kadar pahalı nedeeeen ^^ Keşke biraz daha uygun olsa ama parlama yapması kötü sanırım alamam :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyati daha uygun olsa cok daha iyi olurdu ama maalesef 100 kusurlerde satiliyor:/

      Sil
  7. İçerisindeki güneş koruması oldukça iyiymiş yazın ten makyajı yapmıyorum bende terden akıyor yoksa :)) Doğal duruşu çok iyiymiş, musmutlu günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gunes koruması olması en güzeli zaten teşekkür ediyorum:)

      Sil
  8. Bb ve cc kremleri çok tercih etmiyorum artık fondötenciyim ben :))

    YanıtlaSil
  9. Clinique ürünlerini çok beğeniyorum ben de, bu cc kremi kullanmadım, bb ve cc kremleri çok seviyorum, denemek isterim.

    YanıtlaSil
  10. Ama kaliteli bir ürün tabiki de kapaticiligi güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapaticiligi diger cc krenlere oranlara cok daha yuksek:)

      Sil
  11. Bu ürün ilk çıktığında, online sitesinden delüks boyunu almıştım. Ve kullanmaya sıra gelmedi bir şekilde :/ sen anlatınca kullanasın geldi ama şimdi de durumum müsait değil 🙈 Kışa inşallah

    YanıtlaSil
  12. Kesinlikle fondöten gibisi yok en iyiside lancome tavsiye ederim

    YanıtlaSil