27 Kasım 2014 Perşembe

Eeose %100 saf ipek kozasıyla muhteşem bir peeling deneyimi

Eeose'yi aslında birçoğumuz son zamanlarda kaş kirpik serumuyla tanır olduk.Ben geçtiğimiz yıl Eeose'nin saç uzatan ve bakımını yapan bir şampuan kullanmış ve çok memnun kalmıştım yazıyı okumak isteyenler tıktık .Bu sebeple Eeose sevdiğim ve güvendiğim bir marka oldu.

Geçtiğimiz haftalarda Eeose'den gelen sürpriz hediyeler benim olduğu kadar instagram takipçileriminde dikkatini çekti.%100 saf ipek böceği kozasından peeling deneyimini herkes çok merak etti.

Şimdiye kadar bir çok peeling denemiş ama hiç ipek böceği kozasıyla bunu yapmamıştık.Eeose yüz temizleme jeli ve içinde 8 tane ipek kozası olan bir paket hazırlamış.Paketten 2 adette deneme boyu nemlendirici krem çıkıyor.



Önce cildi peeling'e hazırlamak için yüz temizleme jeliyle yıkayıp hafif nemli bırakıyoruz.

Bu arada yaklaşık 40-50 derece (parmaklarınızı yakmayacak bir sıcaklıkta) su dolu bir kapta ipek kozasını yaklaşık bir dakika bekletiyoruz.Bu arada cildi hassas olanlar kozayı ne kadar uzun süre suda bekletirlerse o kadar yumuşak olacak ve ciltte hassasiyet yaratmayacaktır.Ben yaklaşık bir dk bekletip kozayı fazla yumuşatmadan sudan aldım.



Bu arada kozayı kullandıktan sonra temizleyip kendi halinde kurumaya bıraktığınız takdirde 2-3 kez daha kullanabiliyorsunuz.Ben uygulama için tek kozayı beklettim ama daha hızlı peeling yapmak isteyenler aynı anda 3-4 parmağına takmak için daha fazla kozayı suda bekletip yumuşatabilirler.



Hafifçe yumuşayan kozayı parmağıma takıp cildime dairesel hareketlerle uygulamaya başladım.Yüzümün tamamında kozayı hafif bastırarak ve zaman zaman kozanın diğer yüzünü çevirerek peeling'i yaklaşık 5 dk sürede tamamladım.

Sonrasında kozayı ıslattığımız suyu dökmeden bu sudan hafifçe parmaklarıma alıp bu suyla cildimi nemlendirdim ve kurumaya bıraktım.




Öncelikle cildimde ilk farkettiğim hafif pembeleşme oldu,bu cildime peelingi uygularken dairesel hareketler yaptığım için masaj gibi geldi ve kan dolaşımını hızlandırdı tahminimce.Havanın soğumasıyla başlayan cildimdeki pullanmayı anında aldı.Özellikle burun kenarlarım çok pullanmış ve kurumuştu bu yüzden o bölgeye daha fazla uyguladım.
Pullanan kısımları pullanmadan arındırıp daha pürüzsüz bir hale getirdi.Açıkça söylemem gerekirse cildim son haftalarda hiç olmadığı kadar iyi görünüyor.

Çok duru ve pürüzsüz bir görünümü var şuan bu yüzden sık sık ipek kozasıyla peeling yapacağım sanırım:) Bu arada kozada ipeğin yapısını oluşturan Fibroin proteini var bu protein cildi pürüzsüzleştirip ölü deriyi alıyor.Cildi ilk uygulamadan sonra bile anında daha parlak ve canlı bir hale getiriyor.Cildin kendini yenilemesine,lekesiz ve pürüzsüz olmasına yardımcı oluyor.





7 yorum:

  1. Çok değişik bir ürün canım gerçekten hiç böyle bir peeling görmemiştim emeğine sağlık beğenmene sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cnm bende ilk kez denedim çok değişik geldi ama çok sevdim:) teşekkür ederim

      Sil
  2. Çok ilginç yahu :) Aliexpresste görmüştüm çokta ucuzdu ama almaya çekinmiştim. Kozalar bitince net bir deneyim yazısı bulur okursam, alamyı planlıyorum =)

    YanıtlaSil
  3. Benim henüz denemediğim güzel bir ürüne benziyor.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ciltteki deliklerin düzelmesi icin uygun bir ürün mü ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ciltteki deliklerin peeling tarzı yüzeysel uygulanan bir ürünle düzeltilmesi çok mümkün görünmüyor açıkçası,belki kimyasal peeling'i araştırırsanız işinize yarayabilir :)

      Sil
  5. Aliexpres den çok uygun fiyata alabilirsiniz.

    YanıtlaSil