29 Aralık 2014 Pazartesi

Hunca kozmetik'ten parabensiz deodorantlar


Geçtiğimiz günlerde Hunca kozmetik'ten içi birbirinden güzel ürünlerle dolu olan bir yılbaşı hediye paketi geldi.Hunca en eski ve köklü kozmetik markalarından biri olup katalogdan siparişle ürün satışı gerçekleştiren bir marka.

Ürünleri oldukça kaliteli olup fiyatlarının uygunluğuyla dikkat çeker.Bana gelen hediye pakette ilk başta dikkatimi çeken iki ürün oldu.Temiz içeriğe sahip olmaları nedeniyle ilk denemeye başladığım ürünler alum spray ve nature balance oldu.



Koltuk altı bölgesinin kozmetik ürünlerle maruz kaldığı zararlı kimyasalların meme kanserine sebep olduğu bilimsel olarak kanıtlandımı bilmiyorum ama önayak olma ihtimali olduğu bir gerçek.
Bilinçli kozmetik kullanıcıları artık daha temiz yada en azından ''temize yakın''içeriğe sahip ürünler kullanmayı tercih ediyorlar.Bizlerin tercihleri değiştikçe talebe göre üretim olduğundan artık bir çok marka temiz içeriklere geri dönmeye başladı ki çokta güzel oldu.

İnceleyeceğimiz ilk ürün Alum spray;İsmi alum spray çünkü içerisinde potasyum alum var.Bu madde sprayle püskürtülen ve cilde direkt temas ettirilmeyen bir ürün olduğundan zararı yok.



Ürünün içerisindeki bir diğer madde ise doğal mineral tuzlar içeren kristal taşlar.Yani aslında bildiğimiz kristal deo stick'lerin sıvı haline getirilmişi de diyebiliriz alum spray için.Ter ve kötü kokulara karşı oldukça güçlü bir koruması var.Kullanımı ise her deodorant'ta olduğu gibi temiz cilde uygulanıyor.



Temiz cilde uygulayıp ardından bir kaç dakika kuruması için zaman tanıyarak kuruduktan sonra kıyafetlerimizi giyiyoruz.Ürünün dikkat çeken bir başka özelliği ise hiç kokusu olmaması.Koku hassasiyeti olanların çok seveceğini düşündüğüm bir deodorant.


Diğer ürün ise nature balance;alum spray'in kokusuz olmasının tersine yoğun bir bitkisel kokusu var.Bu koku bana fresh ve temiz bir his verdi.Nature balance'ın yapısı bildiğimiz krsital deodorantlar gibi yarı şeffaf.İlk bakışta taş gibi sert bir görünüşü olsada koltuk altına uygulandığı anda yumuşacık bir hisle kayıp tüm gün ter kokusuna karşı koruma sağlıyor.

İçeriğinde aloe vera ve green tea bulunuyor.Ben iki ürünüde ayrı ayrı çok sevdim,gerek temiz içerikleri gerekse kötü kokuya karşı koruma sağlaması yönünden beğendiğim ürünler oldular.

2 yorum:

  1. Güle güle kullan kuzum, Hunca her yerde satılsa da deneyebilsek biz de keşke :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yazı tam benlik olmuş, çok teşekkürler hemen inceliyorum :)

    YanıtlaSil